Kako radi novi PlayStation 5 kontroler? - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Kako radi novi PlayStation 5 kontroler?

Sony je dodao haptički odziv novom DualSense kontroleru za PlayStation 5. Cilj ovog dodatka je,naravno, bolji osećaj prilikom igranja

Kako piše portal The Verge, Sony PlayStation 5 dolazi sa video-igrom Astro’s Playroom, koja služi kao savršena platforma za iskazivanje punog potencijala novog kontrolera.

Ključna stvar, po kojoj se izdvajaju od svih ostalih kontrolera, jesu upravo adaptivni tasteri. Jutjuber TronicsFix je razmontirao DualSense kontroler kako bismo mogli da imamo uvid do detalja u to kako funkcioniše. Možemo da primetimo motor sa spiralnim zupčanikom, a kada “zavibrira”, izgleda kao da se opire vašem pritisku.

Naravno, veliki je broj mogućnosti na koji će nove video-igre iskoristiti funkciju novog kontrolera. Na primer, Fortnite koristi haptični odziv kako bi se igrači osećali kao da zaista drže neko oružje, pa se i menja u zavisnosti od toga šta vam je “u ruci”.

U sportoj video-igri NBA 2K21, kako igrači gube snagu, tako će biti sve teže pritisnuti dugme za brzo trčanje, a ako igrate Deathloop, tasteri će se “zaglaviti” onda kada vam je i pištolju video-igri zaglavljen.

Danas objavljeno

LG za pet godina u gubitku 4,5 milijardi dolara, razmišlja o izlasku sa tržišta pametnih telefona

V.R.

Telegram nema end-to-end enkripciju po difoltu

V.R.

Gejmeri su 2020. proveli mnogo više vremena na Steam-u

V.R.

Ostavite komentar