Kako pronaći izgubljenu motivaciju za mršavljenje? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako pronaći izgubljenu motivaciju za mršavljenje?

Nedosljednost u promjeni životnog stila vodi ka neuspehu, a iza toga najčešće stoji manjak volje. Iako mnogi misle da motivacija dolazi sama od sebe, istina je sasvim drugačija.

Naime, stručnjak za mršavljenje Liz Josefsberg kaže da je to vještina koju morate njegovati.

“Motivacija najčešće nije pod vašom kontrolom i ne može svo vrijeme biti na visokom nivou. Život ima uspone i padove, a isto važi i za motivaciju. Kada dostigne najnižu tačku, čovek djeluje izgubljeno. Ipak, postoji način kako to promijeniti”, optimistična je Josefsberg.

Prvo prihvatite da vaša motivacija nije na zavidnom novou. Mnogi nisu u stanju to videti pa pokušavaju prebroditi krizu govoreći sebi da se ne događa ništa važno.

“Ljudi ne žele priznati da im je dosadno ili da su doživjeli promjenu. To je kao kada se na putu od vaše kuće do prodavnice pojavi gradilište koje vas tjera da idete zaobilaznim putem. U nekom trenutku izgubite želju da odete u kupovinu, ali znate da se tamo nalazi sve što vam je neophodno za život”, objašnjava Josefsberg.

Zatim istražite nove mogućnosti. Ako vaš plan ishrane ne daje rezultate, promijenite ga i prilagodite vlastitim potrebama. Kada otkrijete koji režim ishrane vam odgovara, nastavite da ga primjenjujete.

“Ako keto dijeta pomaže vašoj prijateljici, isprobajte barem dva recepta. Zapitajte se koji bi aspekti ovog načina ishrane pomogli vašem tijelu da se oslobodi suvišnih masti”, objašnjava Josefsberg, a prenosi Men’s health.

Kada pronađete metodu koja vam se sviđa, odmah je primijenite i pričekajte rezultate. Ako se ništa ne događa, budite spremni za novu promenu. Proces mršavljenja počiva na radosti zbog poštovanja zacrtanog (novog) plana.

Nezavisne

Danas objavljeno

Ovo je najzdravija sorta jabuka

Vanja A

Moraš probati ove slane ukusne muffine idealne za prazničnu trpezu

Vanja A

Krofne sa brusnicama i cimetom

Vanja A

Ostavite komentar