14. Marta 2022.

Kako pravilno ukloniti šminku

Big Portal

RAZGRADITE ŠMINKU UMIVALICOM

Umivalica bi vam trebala biti dovoljna za skidanje pudera i rumenila. Sredstvo za čišćenje umasirajte u kožu lica i ostavite da stoji 15 sekundi. Nemojte zaboraviti i na područje uz liniju kose, ispod brade i oko ušiju. Zatim obrišite lice mokrom, bijelom, pamučnom krpicom, tako da zaista možete provjeriti da šminke više nema. Ako vam je puder dugotrajan ili koristite četkicu za čišćenje lica, prije umivanja možete skinuti šminku sredstvom za uklanjanje šminke, poput micelarne vode. Nastavite nježno čistiti lice krpicom sve dok više ne bude tragova pudera i rumenila.

UVIJEK BUDITE NJEŽNE PREMA KOŽI

Proces skidanja šminke trebao bi biti nježan i vaša kože nikad ne bi trebala biti suha ili iziritirana nakon čišćenja. Možete šminku skidati i uljem za čišćenje lica ako želite biti sigurne da nećete isušiti kožu. Prstima nanesite malu količinu ulja na kapke, obrve i usne pa nježnim pokretima nastavite masirati cijelo lice. To će omekšati vašu kožu i „razbiti“ šminku pa nećete imati potrebu trljati lice kako biste ga očistile. Nakon što ste umasirale proizvod u cijelo lice, uzmite blazinicu i na nju nanesite malo ulja. Blazinicom još jednom nježno prođite po cijelom licu.

ISKORISTITE TOPLINU PARE ZA PRAVILNO SKIDANJE ŠMINKE

Prije čišćenja možete lice tretirati parom. To ćete napraviti tako da napunite umivaonik ili u zdjelu ulijete kipuću vodu. Nakon toga jednostavno držite lice iznad vruće vode, kako bi para otvorila vaše pore i omogućila umivalici ili ulju da što lakše odstrani sve ostatke šminke i prljavštine. Možda nećete imati vremena ovo raditi svaki dan, ali bilo bi dobro poslužiti se ovom metodom čišćenja lica barem povremeno. Možete u kipuću vodu dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande za potpuni spa doživljaj.

POSVETITE SE OČIMA

Najteže je odstraniti maskaru i tuš za oči, ali, bez obzira na to, oči nikad ne biste smjele trljati. Koža oko vaših očiju je vrlo osjetljiva. Higijenska vata za sobom ostavlja sitna vlakna tako da radije koristite blazinice u kombinaciji s dvofaznim odstranjivačem šminke koji je namijenjen za pravilno skidanje šminke s očiju. Ako je riječ o vodootpornom make-upu, onda možete koristiti i proizvode na bazi ulja, kako biste odstranile tu šminku. Zatvorite oči i držite blazinicu preko njih i trepavica barem 10 sekundi. Tako proizvod može razgraditi šminku prije nego što je počnete skidati. U protivnom ćete morati trljati toliko jako da će vam se trepavice početi trgati.

ODSTRANITE VIŠAK ULJA

Nakon što odstranite šminku s očiju, još jednom prođite čistom blazinicom po licu, kako biste bile sigurne da ste maknule apsolutno sve ostatke ulja ili sredstva za odstranjivanje šminke. Ovaj završni potez će spriječiti buđenje s crnim krugovima oko očiju od ostataka maskare i olakšat će vam nanošenje šminke sljedećeg dana. Niko se ne voli buditi s očima poput rakuna, zar ne?

UPOTRIJEBITE SREDSTVO NA BAZI ULJA I ZA UKLANJANJE RUŽA

Blazinica natopljena tekućim ili kremastim sredstvom za uklanjanje šminke trebala bi bez problema ukloniti većinu ruževa. Uljna formula vam je potrebna samo ako je ruž dugotrajan ili intenzivno pigmentiran.

IZBJEGAVAJTE VLAŽNE MARAMICE ZA BEBE

Većina stručnjaka će se zgroziti na samu pomisao da žene koriste vlažne maramice za bebe kako bi uklonile šminku. Takve maramice jednostavno ne mogu obaviti taj posao kako treba. Možda vam nije jasno kako takve maramice mogu biti dobre za dječiju kožu koja je toliko osjetljiva, a s druge strane nisu dobre za vaše lice. Pa, bebine guze nisu prekrivene šminkom, a šminka zahtijeva posebne sastojke za pravilno uklanjanje.

ŠTA UČINITI NAKON ČIŠĆENJA KOŽE I UKLANJANJA ŠMINKE?

Nakon što ste nježno uklonile šminku i očistile kožu, možete nanijeti bilo koji tonik, hidratantnu kremu ili serum koji želite koristiti. Kad se ujutro probudite, bit ćete spremne za dan s besprijekorno čistom kožom.

Zapamtite, bez obzira na vrstu kože, pravilno skidanje šminke prije spavanja je obavezno! Primijenite ove savjete u svojoj svakodnevnoj rutini i više se nikad nećete šokirati pri prvom jutarnjem pogledu u ogledalo.

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare