7. Maja 2022.

Kako odvojiti vikend od radnih dana

Big Portal

Niste jedini ako ne znate koji je dan, vreme vam brzo leti i mnogi teško odvajaju privatno od poslovnog.

Ostajanje i rad kod kuće ima mnoge svoje prednosti, ali i mane. A, jedna od njih je i nerazlikovanje vremena za odmor i vremena za rad, prvenstveno vikenda. Međutim, i oni koji idu u kancelariju nisu u nekoj prednosti, najčešće se i sami bore s manjkom vremena koje nosi putovanje s posla i na posao, ali zajedničko je svima sledeće, verovatno se svake nedelje iznenadite pa kažete naglas ‘zar je petak?’. A, onda shvatite da vam to ništa ne znači jer rokovi su i dalje tu, ručak se kuva, a treba ubaciti i koju šetnju prirodom.

E, pa vikend je i te kako važan za vaše psihičko zdravlje i mentalni odmor, on i dalje mora biti vreme za vas te sve ono što vas veseli i ispunjuje. Zato sledi nekoliko super saveta.

Planirajte

Ako se dobro sećate, inače bi već oko srede lagano počeli da planirate vikend, s kim se nalazite, kuda se ide i šta se događa u gradu. Naravno, nekad bi odluka spontano pala i u petak, a ovo su super navike koje možete uvesti opet. Dakle, isplanirajte vikend i to sa svime što vas trenutno može razveseliti. Možda je to nekoliko super filmova koje već neko vreme pokušavate da odgledate, novi kolač za koji recept već neko vreme samo stoji po vašim otvorenim tabovima na kompjuteru, ili sačuvani na Instagramu, kratki online šoping, čitanje omiljenih blogova, veliki doručak na balkonu, šetnja novom lokacijom. U svakom slučaju, donesite par odluka unapred – i držite ih se.

Posao na stranu

Vaš radni kutak zauzeo je dnevni boravak ili trpezariju? Vikendom se rasteretite toga. Sredite sto, obećajte si da nećete sedeti za laptopom, naručite cveće ili ga uberite sami i ukrasite istu tu trpezariju ili dnevnu sobu. U svakom slučaju posao i vizuelno sebi sklonite s puta i uživajte u uređenom enterijeru.

Drugačiji rituali

Vikendom radite neke stvari koje ne radite preko nedelje. Da li je to doručak na balkonu, kafa u prirodi, jutarnje slušanje omiljenog albuma, omiljena maska za lice ili lakiranje noktiju – neke stvari izdvojite i neka budu rezervisane za subotu ili nedelju.

Alkohol

Da, napisali smo to. Znamo da većina vas uživa u finom vinu ili osvežavajućem pivu. Moramo vas samo podsetiti da alkohol utiče na vaše zdravlje i svakako nije pametno piti ga previše u doba kada je važno osnaživati imunitet. Ipak, retki ga se mogu odreći, ali šta kažete na to da ga ostavite kao svoju vikend poslasticu? Nešto posebno što otvarate u danima odmora, to bi vas moglo dodatno razveseliti, ali i opustiti tokom dana kada ne morate biti ekstra produktivni.

Bye, bye trenerka

Želeli vi to sebi da priznate ili ne, odeća koju nosimo i te kako utiče na naše raspoloženje. Ukoliko nikako ne možete da se naterate preko nedelje, zavirite u svoj ormar malo ozbiljnije bar vikendom. Odaberite omiljeni komad koji niste dugo nosili, možda neki koji ste tek kupili i sredite se. Sve što taj dan činite biće nekako bolje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare