Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
500 gr crnog luka
1 glavica bijeloga luka
lovorov list
zrno bibera
250 ml. ulja
aleva paprika
tucana ljuta paprika
1 suva paprika
Priprema:
Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera i lovorov list.
Kuvati pasulj da se skuva ali ne sasvim. Ne smije se miješati i pasulj se ne smije raskuvati i raspasti. Luk isjeći na rezance sipa ulje i dinsta na laganog vatri oko 10 min.
Dodati alevu i tucanu papriku, mljeveni biber so. Sve dobro izmiješati. Na dno sipati malo ulja iz šerpe gdje je pržen luk pa staviti nekoliko kašika kuvanog pasulja.
Odozgo rasporediti pržen luk crni pa sjeckan bijeli te dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lijepo zapeče i tečnost malo ispari.
(magazin.novosti.rs)