6. Jula 2022.

Kako napraviti klasični ljetni voćni mus?

Big Portal

 U ovom receptu, kao zaslađivač se koristi kondenzovano mlijeko i to iz jednog posebnog razloga: bilo koji ostatak musa može se zamrznuti kakav jeste kako bi se napravila verzija sladoleda. Tečna priroda šećera u zaslađenom kondenzovanom mlijeku i dodani mliječni proteini pomažu da se mousse ne smrzava previše! Evo kako ga napraviti: 

Sastojci:

¾ šolje svježeg ili smrznutog voćnog pirea (koristi svježe ili smrznuto voće, pire u procesoru hrane, blenderu ili mlinu, po potrebi ukloni kožicu ili sjemenke propuštanjem kroz sito)

2 šolje slatke pavlake

200ml zaslađenog kondenzovanog mlijeka

Prstohvat morske soli

Svježe voće za ukras (opciono)

Priprema:

Umuti vrhnje za šlag i zaslađeno kondenzovano mlijeko do mekanih vrhova. Treba da bude malo klonulo, a ne kruto, što će pomoći voću da se uklopi.

U voćni pire dodaj prstohvat soli, a zatim lagano umiješaj voće u mješavinu kreme/kondenzovanog mlijeka.

Kašikom prelij u veliku zdjelu ili pojedinačne korpe, pokrij plastičnom folijom i ohladi najmanje 2 sata ili preko noći. Ukrasi svježim bobicama ili kockicama bilo kojeg voća koje si koristila.

Uživaj u savršenom desertu!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare