Košarka Sport

Kako je zastavica Crvene zvezde završila u Džordanovoj sobi?

Dugo godina vladala misterija vezana otkud je zastavica Crvene zvezde svojevremeno završila u sobi legendarnog Majkla Džordana.

Slika koja je otkrila detalj iz sobe u Vilmingtonu jednog od najboljih (ako i najboljeg) košarkaša u istoriji bila je zanimljiva tema u Srbiji.

Dileme je otklonila Crvena zvezda objavom na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/CATfXiMpm-S/

Već dugi niz godina jedna od misterija vezanih za Džordana bila je i zastavica KK Crvena zvezda iz kampusa Severne Karoline, iz perioda kada je ‘leteći Majk” već bio projektovan za buduću NBA zvezdu i šampion NCAA. Zastavica Crvene zvezde nije se slučajno našla na zidu sobe u Vilmingtonu (Severna Karolina). Tih godina vrlo često najbolji koledž timovi igrali su sa evropskim klubovima i nacionalnim timovima mečeve u SAD, ali i širom Evrope, a tim utakmicama smanjivan je ‘jaz’ između košarke na dva kontinenta“, objasnili su crveno-beli.

Sve je počelo 1986. godine u Solunu.

Crvena zvezda je nastupala u Solunu na turniru protiv Univerziteta Severna Karolina, u kome je glavna zvezda bio Majkl Džordan, a učestvovale su i ekipe Grčke i italijanskog Berdena. Finalni meč u kome su se našle ekipe Crvene zvezde (koja je u narednim sezonama u periodu SFRJ imala izuzetno značajnu ulogu) i Severne Karoline koju je predvodio legendarni trener Din Smit, a na parketu Džordan, Sem Perkins, Bred Doerti… pratilo je čak 5.000 gledalaca“.

Severna Karolina je slavila posle dva produžetka 105:104, Džordan je utakmicu završio sa 32 poena, dok su u Zvezdi najbolji bili Rajko Žižić sa 19 i Slobodan Nikolić sa 18.

Ovaj meč očigledno je ostao u lepom sećanju Majklu Džordanu koji je samo godinu dana kasnije izašao na draft kao treći pik… Sve ostalo je istorija košarke“, zaključili su iz Zvezde.

Danas objavljeno

Đoković: Nastaviću da volim Srbiju i svoj narod

Zeljka

29. maj – drugi Zvezdin rođendan: Olmeta je samo srećom mogao da odbrani penal

Zeljka

Đoković otkrio kolike su šanse da se turnir u CG održi

Zeljka

Ostavite komentar