Kako je zastavica Crvene zvezde završila u Džordanovoj sobi? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Kako je zastavica Crvene zvezde završila u Džordanovoj sobi?

Dugo godina vladala misterija vezana otkud je zastavica Crvene zvezde svojevremeno završila u sobi legendarnog Majkla Džordana.

Slika koja je otkrila detalj iz sobe u Vilmingtonu jednog od najboljih (ako i najboljeg) košarkaša u istoriji bila je zanimljiva tema u Srbiji.

Dileme je otklonila Crvena zvezda objavom na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/CATfXiMpm-S/

Već dugi niz godina jedna od misterija vezanih za Džordana bila je i zastavica KK Crvena zvezda iz kampusa Severne Karoline, iz perioda kada je ‘leteći Majk” već bio projektovan za buduću NBA zvezdu i šampion NCAA. Zastavica Crvene zvezde nije se slučajno našla na zidu sobe u Vilmingtonu (Severna Karolina). Tih godina vrlo često najbolji koledž timovi igrali su sa evropskim klubovima i nacionalnim timovima mečeve u SAD, ali i širom Evrope, a tim utakmicama smanjivan je ‘jaz’ između košarke na dva kontinenta“, objasnili su crveno-beli.

Sve je počelo 1986. godine u Solunu.

Crvena zvezda je nastupala u Solunu na turniru protiv Univerziteta Severna Karolina, u kome je glavna zvezda bio Majkl Džordan, a učestvovale su i ekipe Grčke i italijanskog Berdena. Finalni meč u kome su se našle ekipe Crvene zvezde (koja je u narednim sezonama u periodu SFRJ imala izuzetno značajnu ulogu) i Severne Karoline koju je predvodio legendarni trener Din Smit, a na parketu Džordan, Sem Perkins, Bred Doerti… pratilo je čak 5.000 gledalaca“.

Severna Karolina je slavila posle dva produžetka 105:104, Džordan je utakmicu završio sa 32 poena, dok su u Zvezdi najbolji bili Rajko Žižić sa 19 i Slobodan Nikolić sa 18.

Ovaj meč očigledno je ostao u lepom sećanju Majklu Džordanu koji je samo godinu dana kasnije izašao na draft kao treći pik… Sve ostalo je istorija košarke“, zaključili su iz Zvezde.

Danas objavljeno

Lampard najgori menadžer Čelsija u Abramovičevoj eri

D

Karabatić otkrio koja dva rukometna pravila bi promijenio

D

Bautista se sad izvinjava: Nisam znao da me snima!

D

Ostavite komentar