Kako je tijelo Čarlija Čaplina ukradeno iz groba - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kako je tijelo Čarlija Čaplina ukradeno iz groba

Jedna od najnevjerovatnijih priča je ona o dva muškarca koji su ukrali tijelo Čarlija Čaplina iz grobnice u švajcarskom selu Corsier-sur-Vevey, koje se nalazi iznad Ženevskog jezera.

Glumac Čarli Čaplin je preminuo na Božić 1977. godine u 88. godini. Dva mjeseca nakon tog tužnog dana, njegovo tijelo je ukradeno na švajcarskom groblju i počela je intenzivna policijska istraga i potraga za muškarcima koji su ga ukrali.

Pošto je Čaplinova udovica Una primila zahtev za otkup tijela od 600.000 dolara policija je počela da prisluškuje njen telefon, a paralelno s tim su nadgledali oko 200 telefonskih govornica u toj regiji. Una je odbila da plati kriminalcima. Kako je rekla – njen suprug bi mislio da je njihov zahtjev smiješan. Ipak, lopovi nisu odustali. Kasnije su prijetili da će joj oteti dvoje najmlađe djece.

Una Čaplin je bila Čarlijeva četvrta supruga i ćerka je pisca Judžina O Nila. Ona i Čaplin su se vjenčali 1943. kada je ona imala 18, a on 54 godine i imali su osmoro djece. Porodica se preselila u Švajcarsku 1952. pošto su Čarlija optužili da je simpatizer komunista. Naime, saznao je da će mu zbog toga, pošto se vrati iz Londona sa premijere filma “Svjetlosti pozornice” onemogućiti da ponovo uđe u Ameriku.

Poslije istrage koja je trajala pet nedjelja, policija je uhapsila dva automehaničara – Romana Vardasa iz Poljske i Ganča Ganeva iz Bugarske. Kada su ukrali Čaplinovo tijelo, pokopali su ga u polju na oko kilometar i po od Čaplinove porodične kuće u Korsieru. Tog decembra Vardas i Ganev su optuženi za pljačkanje groba i pokušaj iznude.

Una i Čarli
Una i Čarli Foto: Profimedia

Političke izbjeglice iz istočne Evrope su navodno ukrale tijelo ne bi li riješile svoje finansijske probleme. Vardas, koji je identifikovan kao mozak operacije, je osuđen na četiri i po godine teškog fizičkog rada. Kako je rekao, inspirisao ga je sličan zločin o kom je čitao u italijanskoj štampi. Ganev je dobio 18 mjeseci kazne.

Čaplinova porodica je tijelo umjetnika ponovo sahranila, ali ovaj put u betonsku grobnicu čime su htjeli da spriječe da se nešto slično desi u budućnosti.

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

Sarah Jessica Parker objavila prvu fotografiju okupljene ekipe “Sex i grada”

Vanja A

Nepoznati ponuđač platio 45 miliona KM za desetominutno putovanje u svemir s osnivačem Amazona

V.R.

Kako da otkrijete da li on flertuje s vama?

V.R.

Ostavite komentar