Kako je Savović ubijedio Obradovića da postane trener - BIGportal.ba
Košarka Sport

Kako je Savović ubijedio Obradovića da postane trener

Željko Obradović je veliko trenersko ime u svetu košarke, ali malo ljudi zna priču oko toga kako je uopšte počeo da se bavi trenerskim poslom.

Legenda kaže da je Milenko Savović, koji je tokom dana preminuo u 61. godini, bio najzaslužniji što se popularni Žoc okrenuo trenerskom pozivu.

Savović je o tome svojevremeno pričao u intervjuu “Nedeljniku”.

Željko je trebalo da bude kapiten reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Rimu. A sve se dešava u noći pre odlaska na to prvenstvo. Željko i ja sedimo u ‘Klubu književnika’ sa ženama na večeri i dogovaramo se da nađemo klub u kojem ćemo zajedno igrati sledeće sezone. Mi smo dugogodišnji prijatelji i kumovi. Tada nije bilo mobilnih telefona i izlazi kelner iz kuhinje i kaže mi: ‘Savo, telefon’. Na vezi je Kićanović i kaže: ‘Gde ste? Tražimo vas po celom gradu. Dođite kod mene kući’. Godinama unazad je Kića pričao da će Željko biti trener a ja da dođem na njegovo mesto. Ali nismo se nadali da će to biti brzo. I odemo i dogovorimo se s Kićom, ali postoji problem jer Željko treba da ode na aerodrom i kaže Dudi Ivkoviću da postaje trener. Prilazimo aerodromu, unosi se oprema, mi bez torbi i Duda pita: ‘Gde ste vi?’. Kaže mu Željko: ‘Postao sam trener Partizana’. Na to će Duda: ‘Ma, ‘ajde bre’, Ali onda ugleda Kiću i shvati da je ozbiljno. Voleo je mnogo Željka, i čestitao mu je.“, pričao je svojevremeno Milenko.

Datum i mesto sahrane Milenka Savovića biće naknadno objavljeni.

Danas objavljeno

Lejkersi kroz produžetak do pobjede protiv Jute

V.R.

Hamilton: Nisam očekivao pol poziciju

V.R.

Ovog puta Bilbao nije imao šansu – Barsa osvojila Kup kralja

V.R.

Ostavite komentar