17. Augusta 2019.

Kako je policija privela senatora Srpske u policiju

Big Portal

Informaciju o hapšenju Senatora RS novinaru portala Dešavanja u Bijeljini potvrdio je i izvor iz MUP-a Bijeljina.

Svetozar Mihajlović je od strane pripadnika MUP-a Bijeljina u redovnoj kontroli saobraćaja zaustavljen u Majevičkoj ulici, kada su pripadnici MUP-a utvrdili da Mihajlović nije vezao sigurnosni pojasom.

  • Tačno je da sam bio priveden ili kako već reći, uhapšen i sa lisicama na rukama sproveden u prostorije bijeljinskog MUP-a, rekao je Mihajlović.

„U popodnevnim satima krenuo sam u vrtić po unuka, kada su me pripadnici policije zaustavili u Majevičkoj ulici i utvrdili da nisam bio vezan sigurnosnim pojasom, te sam im na njihovo traženje uredno predao na uvid vozačku i saobraćajnu dozvolu. Nakon toga me policajac upitao da li znam koje su sankcije za učinjeni prekršaj na šta sam ja odgovorio da rade svoj posao u skladu sa zakonom. Tada mi prilazi drugi policajac koji mi govori da sam mogao proći sa 50 KM što sam ja ignorisao i rekao mu da rade svoj posao, te da mi što prije vrate dokumenta, jer žurim po unuka u vrtić, na šta mi je policajac uzvratio pitanjem što sam nervozan.

Nakon toga su mi ponudili da potpišem zapisnik o učinjenom prekršaju, što sam ja odbio rekavši da ću, kada kazna stigne na kućnu adresu odlučiti šta i kako dalje, u smislu da li ću se žaliti ili ne. Poslije toga sam pozvan od strane policajca da izađem iz vozila, nakon čega sam napustio mjesto na kome sam zaustavljen i uputio se dalje Majevičkom ulicom prema vrtiću“, rekao je Mihajlović za portal „Dešavanja u Bijeljini“.

Na našu primjedbu da raspolažemo nezvaničnom informacijom iz MUP-a Bijeljina da je nanio povredu policajcu tako što mu je povrijedio prst prilikom zatvaranja vrata, nakon čega je policajac potražio medicinsku pomoć, Mihajlović je odgovorio da vrata od automobila nisu bila uopšte otvorena nego samo prozor, tako da to nije istina i da on uopšte nije izlazio iz automobila.

„Policijski auto pod rotacijama me sustigao ispred vrtića, odnosno, pored kafe bara „Krigla“, nakon čega su me četvorica policajaca lišila slobode tako što su me izvukla van i oborila na asfalt, oduzeli mobilni telefon i vezali lisicama. Nakon toga, moj automobil je jedan od policajaca parkirao u toj ulici pored vrtića Čika Jova Zmaj, a ja sam sa ostalom trojicom u policijskom autu odvezen u MUP Bijeljina.

U bijeljinskom MUP-u sam dao izjavu na pomenute okolnosti, ali mi je i pozlilo prilikom davanja izjave, jer bolujem od dijabetesa i koristim insulin, ali mi medicinska pomoć nije omogućena, te sam se pozvao na imunitet jer sam član Senata RS, ne da bih sebe zaštitio od zakona i izbjegao odgovornost za učinjeni saobraćajni prekršaj, nego da bi što prije došao do lijeka“, nastavio je Mihajlović.

„Nakon davanja izjave, napustio sam MUP, a prijatelj me je odvezao do mog automobila, gdje sam uočio da mi u novčaniku u kome je bilo 500 dolara i 70 KM, a koji je ostao pored mjenjača nedostaje novac“, rekao je Mihajlović novinaru portala „Dešavanja u Bijeljini“.

Na naše pitanje da li za nestanak novca optužuje policajca koji je njegov automobil parkirao nakon hapšenja, Mihajlović je rekao da je o svemu obavijestio MUP i Unutrašnju kotrolu te da od njih očekuje da ispitaju cijeli slučaj, ali isto tako i iznosi da je zabrinut za svoju i bezbjednost svoje porodice jer jednostavno ne vjeruje u način na koji ovaj sistem funkcioniše i ’’diše’’ u RS.

O dogadjaju je napravljena službena zabilješka, o svemu je upoznat i načelnik CJB Bijeljina kao i Unutrašnja kontrola MUP RS.

(DešavanjauBijeljini)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare