Kako je Nedeljko Dukić prešao granicu u BiH? - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kako je Nedeljko Dukić prešao granicu u BiH?

Drugoosumnjičeni za pokušaj ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića predao se pravosudnim organima. Za njim je bila raspisana međunarodna potjernica. Međutim, slučaj prate brojne kontroverze.

Nedeljko Dukić je u zatvoru na Tunjicama. Nakon 13 mjeseci skrivanja predao se pravosudnim organima. U pratnji advokata došao je u Okružno javno tužilaštvo, koje nije obavijestilo javnost o tome.

Nezvanično Nedeljko Dukić je sve vrijeme bio u Sloveniji. U BIH je ušao preko graničnog prelaza bez ikakvih problema, iako je za njim bila raspisana međunarodna potjernica. Potvrdio je to za BN TV njegov advokat.

”On je došao kod mene u kancelarji. Prijavio se. Kako si ušao, kaže, pa normlano na granici. Ja sam dva dana prije toga prešao granicu niko mi nije udario pečat. Tako da svašta se dešva. Nije moje da istražujem kako je prešao granicu i gdje je bio” – kaže za BN TV advokat Nedeljka Dukića, Nebojša Pantić.

Kako je moguće da lice sa potjernice na graničnom prelazu niko ne liši slobode? Kada je i kako ušao u BIH, pitanja su na koja nismo dobili odgovor iz Granične policije. Sve pravdaju zaštitom ličnih podataka. Novinar BN TV Vladimir Kovačević je iz medija saznao da je drugoosumnjičeni za pokušaj ubistva uhapšen.

”Očekujem da bude okončana ta priča. Naravno da insistiram i dalje na imenima nalogodavac jer sve drugo gubi smisao” – kaže Kovačević.

Slučaj Nedeljko Dukić još jedan je u nizu prmjera koji pokazuje da na relaciji Okružno tužilaštvo – MUP stvari ne funkcionišu. Tužilaštvo tvrdi da je MUP upoznat o hapšenju.

”Osumnjičeni Nedeljko Dukić (koji se nalazio u bjekstvu i prema istom je bila raspisana međunarodna potjernica) se u prisustvu svog branioca Nebojše Pantića advokata iz Banja Luke, predao dana 11.11.2019.godine, pravosudnim organima, nakon čega mu je od strane sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, uručeno rješenje o određivanju mjere pritvora i isti je sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ Banja Luka, a o čemu je obavješten MUP-RS” – odgovorili su nam iz OJT BL.

Iz MUP-a, ipak, druga priča.

”Obavještavamo Vas da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske do danas, 25.11.2019. godine nije dobilo zahtjev Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka o obustavljanju međunarodne potjernice za Nedeljkom Dukićem, niti smo službeno informisani da se isti predao nadležnim pravosudnim organima”- piše u odgovoru MUP RS.

Najvažnije institucije u ovom slučaju pokazuju da apsurdima nema kraja, ali i da je saradnja loša. Tako je potjernica za Dukićem i dalje aktivna iako je iza brave.

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević pretučen je 26. augusta prošle godine ispred svog stana u Banjoj Luci. Tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao pokušaj ubistva. Prvooptuženi u ovom predmetu Marko Čolić je u julu osuđen na četiri godine zatvora.

BN TV

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar