Kako je najuticajniji bjuti vloger za manje od 24 sata ostao bez milion i po pratilaca - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kako je najuticajniji bjuti vloger za manje od 24 sata ostao bez milion i po pratilaca

Vrijeme Interneta donijelo je mogućnosti instant slave, ali isto tako i instant propasti. Najsvježiji primjer je Youtube skandal koji je popularnog bjuti vlogera Džejmsa Čarlsa koštao više od milion pretplatnika – za manje od 24 sata.

Nakon oštrog video snimka na kome je vlogerka Tati Vestbruk iznijela niz optužbi na račun svoj nekadašnjeg prijatelja Džejmsa Čarlsa, on je za samo jedan dan izgubio gotovo milion i po subskrajbera, probivši tako taj neslavni rekord.

Džejms je takođe objavio video upućen Tati, ali nešto drugačije tematike – u njemu se on skrušeno izvinjavao njoj i njenom suprugu, koji se takođe zove Džejms.

https://youtu.be/PoVZg4KjRxU

Njegov osmominutni video sadržao je gotovo dva minuta ćutanja tokom kojih je ovaj jutjuber birao prave riječi. Nivo interesovanja za cijelu stvar bio je toliki da je ovaj sukob dospio u sve veće svjetske medije, a da čitava Tviter zajednica uglavnom polemiše samo o ovome.

A šta se zapravo desilo između ovo dvoje jutjubera?

Tati i Džejms su bili super drugari

Oni su se inače upoznali prije nekoliko godina, prije nego što je Džejms uopšte postao popularan i uticajan, a nije tajna da je upravo Tati ta koja mu je pomogla da postane ono što je danas.

Međutim, razmirice su počele u aprilu, kada je Džejms reklamirao vitamine za kosu. Tati ima sopstvenu kompaniju za proizvodnju istih preparata, pa se osjetila izdanom jer je on odlučio da sarađuje sa njenim najvećim konkurentom, a da joj o tome ništa ne kaže. I onda je krenulo prepucavanje dostojno pijačnih kavgi.

Nakon što je vidjela Džejmsove promotivne postove, ona je podijelila nekoliko Instagram storija na kojima je akcentovala kako se osjeća “izdanom” i “iskorišćenom”. Džejms se već tada izvinio, branivši se tvrdnjama da su mu oni pomogli tokom festivala Koačela kada nije bio siguran da će imati dovoljno publike i pažnje.

Naknadno je Tati snimila i opširan video u kome je istakla koliko je povrijeđena zbog onog što se dogodilo, a potom je rekla i da ovo nije prvi put da je u njihovom prijateljstvu on bio nekorektan. Naglasila je kako je u njihovom odnosu došlo do napetosto zbog brojnih faktora, uključujući i to što je on navodno kontinuirano “manipulisao seksualnošću ljudi”, a smetalo joj je i što je želio da napravi dokumentarac o tamnoj strani Youtube beauty zajednice, ocijenivši da tako ne poštuje industriju od koje zarađuje.

 

View this post on Instagram

 

okay fine here’s a photo without my butt in it

A post shared by James Charles (@jamescharles) on

Tati je još izjavila i da ne vjeruje njegovom opravdanju vezanom za Koačelu, jer smatra da je imao dovoljno podrške zbog svog “preseksualizovanog” prisustva na Internetu, iako uglavnom ima veoma mlade pratioce.

Džejms se nekoliko puta izvinio nekadašnjoj prijateljici, na kraju zaključivši da “ne može ništa da učini ili kaže da ponovo zaradi to prijateljstvo i povrati povjerenje, i da je ne krivi za to “.

Kako će se stvari dalje razvijati i da li će Tati i Džejms ipak uspjeti da ponovo ostanu bliski – ostaje da vidimo. Jedno je sigurno – moć jutjubera i uopšte Instagram influensera je toliko velika da zaista ima moć da nagna milion i po ljudi da više ne vole osobu koju su do juče sa zadovoljstvom pratili.

Izvor: Žena

Danas objavljeno

Najjednostavniji način čišćenja četkica za šminku

Vanja A

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Vanja A

Beba slona pokušala se sprijateljiti sa psom, pogledajte kako je prošlo

Vanja A

1 Komentar

Ostavite komentar