Kako je Micić od viška u Zvezdi došao do MVP-ja Evrolige? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Kako je Micić od viška u Zvezdi došao do MVP-ja Evrolige?

Miško Ražnatović, najpoznatiji evropski košarkaški agent, govorio je o rastu i razvoju srpskog plejmejkera Vasilija Micića.

Ražnatović je bio gost na tribini “Pravila igre” na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je govorio o pravnim aspektima svog posla.

Jedna od tema bila je Micićeva karijera i to kako je nekadašnji as Crvene zvezde za samo nekoliko godina uspeo da dođe do toga da postane jedan od najboljih igrača Evrope.

“Jedan od najinteresantnijih primera meni je jedan od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku Vasilije Micić. On u jednom trenutku karijere u Crvenoj zvezdi nije bio dovoljno dobar i karijera je posle Mege i Bajerna bila u jednoj silaznoj putanji. Ja sam mu predložio da okrenemo novi list, da ode u neki manji klub gde će da ima veliku minutažu”, krenuo je priču Ražnatović.

Micića, tada i dalje mladog igrača, put je odveo u Tursku.

“Taj klub je bio Tofaš iz Burse i došli smo u situaciju da oni hoće da daju ugovor mladom igraču, glupo im je bilo da mu daju ugovor na godinu dana pa da on samo ode, a opet nisu bili sigurni u njega. Ja sam se složio i napravili smo ugovor na dve godine uz mogućnost da Vasilije Micić izađe iz ugovora posle godinu dana uz simbolično obeštećenje od 50.00 evra”, prisetio se Ražnatović.

Pomenuta klauzula ispostavila se kao fenomenalna i za Micića i za Ražnatoviać, jer je momak iz Kraljeva imao izuzetnu sezonu.

“Njima je bilo jako krivo i bili su tužni posle te sezone jer je on odigrao fenomenalno. Mi smo spremili 50.000, poslali pismo i bili smo spremni za novi, veći klub. Taj novi veći klub je bio Žalgiris. Oni su opet rekli da nisu sigurni dovoljno da mu daju zatvoreni dvogodišnji ugovor. Rekli su da se boje obaveza jer prvi put dolazi u Evroligu da bude nosilac i ja sam uradio isto. Potpisali smo ugovor i Micić je posle te sezone je mogao da izađe iz ugovora za 100.000 dolara. Na kraju sezone Žalgiris je otišao na F4 i Žalgirisu je bilo krivo što nisu više verovali u njega. Poslali smo pismo, platili smo 100.000 dolara i krenuli smo dalje”, priča Ražnatović i priseća se i transfera u Anadolu Efes, ali i situacije u koju su taj klub stavile Micićeve vanserijske partije.

“Potpisali smo za Efes, dobili znatno veći ugovor… Ipak rekli su da je on ruki na najvišem nivou i da nisu sigurni da mogu da mu daju toliki novac u klubu koji želi da osvoji Evroligu. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa otkupnom klauzulom od 100.000 evra i desilo se isto! On je postao najbolji igrač u Evropi i njegova vrednost nije više bila ona koju je imao u ugovoru. Ja sam im rekao da ćemo mi izaći iz ugovora ako njegovu cenu iz ugovora ne usklade sa njegovom tržišnom cenom. Naravno oni su to uradili, da ne govorimo o iznosima, ali solidan broj nula se tu pojavio”, zaključio je Ražnatović.

Danas objavljeno

Čović o Pešiću i Teodosiću: Trapavo – reprezentacija nije jedan igrač

Vanja A

Serena izgubila i oprostila se od Toronta

Vanja A

Pešić: Napadali su me, kritikovali, vrijeđali – kod nas je katastrofa kada se izgubi

Vanja A

Ostavite komentar