Kako je Marijana oprostila Niku? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Kako je Marijana oprostila Niku?

Marijana Veljović je jedan od omiljenih teniskih sudija širom sveta.

Sticajem okolnosti, ona je imala zadatak da u drugom kolu sudi meč između Nika Kirjosa i Francuza Iga Ambera koji je Australijanac dobio posle velikih muka u pet setova.

Tokom meča, Nik je barem pet puta imao pritužbe na račuin elektronskog uređaja koji služi za otkrivanje neca prilikom servisa.

Kada više nije mogao da izdriži, na 0:1 i 30:30 u petom setu, polažio se Marijani i zatražio od nje da iskuljuči uređaj jer po njegovom mišljenju uopšte ne funkcioniše.

On se žalio da ga je mašina zakinula baram za pet dobrih servisa u kojima nije bila ni reč o necu.

Dok je negodovao i protestovao, Kirjos je izgovarao svašta i Veljovićeva je, mirne duše, mogla žestoko da ga kazni.

Njegovo glasno psovanje moglo je da mu donese kršenje pravila o kodu ponašanja, što bi rezultiralo oduzimanjem gema. To bi ga koštalo serve i ostavilo u zaostatku, imao bi 0:2 u odlučujućem setu. Umesto toga, sutkinja je izabrala da pusti Kirjosa sa izrazi svoju frustraciju bez da ga kazni. On je to iskoristio, dobio naredna tri gema i tako sebi otvorio put ka pobedi“, piše australijski Foks Sports.

Portal podseća da je Veljovićeva prošle godine na Australijan openu kaznila Rodžera Federera kada je psovao na francuskom, u pokušaju da izbegne kaznu.

Veljovićeva Rodžeru tada nije oprostila, ali Niku sada jeste, pokazala je da ima takta u napetim situacijama.

Kasnije se Kirjos na konferenciji za medije požalio kako sistem zaista ne funkcioniše.

Kada imate takvu tehnologiju, zvučite kao idiot ako pokušate da se svađate zbog toga. Čak i kad je Amber servirao, loptica je za ovoliko (pokazao prstima bar za 20 centimetara) bila iznad mreže, a sistem za nec se oglasio. Nema šanse da je to bilo ispravno! Ako imate uređaj u kom možete da isključite senzore, ima toliko mogućnosti. Ne znam, ja nemam rešenje, možda bi trebalo da porade na toj tehnologiji i unaprede je“, ljut je Australijanac.

Danas objavljeno

PAO bez pobjede u vječitom derbiju godinu dana, 9-0 za Oli

Vanja A

Frida Karlson i Pal Golberg najbrži na 20 km

Vanja A

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Ostavite komentar