Kako je lažni biznismen iz Vijetnama prevario Milorada Dodika i Željku Cvijanović?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kako je lažni biznismen iz Vijetnama prevario Milorada Dodika i Željku Cvijanović?!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović primili su lažnog biznismena Mai Vu Minha u svoje kabinete i s njim razgovarali o navodnim investicijama u BiH. Lažni biznismen obišao je i Tehnički remont Bratunac, a njegovu firmu državna televizija predstavila je “jednom od vodećih korporacija…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović primili su lažnog biznismena Mai Vu Minha u svoje kabinete i s njim razgovarali o navodnim investicijama u BiH.

Lažni biznismen obišao je i Tehnički remont Bratunac, a njegovu firmu državna televizija predstavila je “jednom od vodećih korporacija u svijetu”.

Objave državne televizije vezane za ovu firmu i reakcije Milorada Dodika i Željke Cvijanović nakon sastanka s predstavnikom ove firme zaintrigirale su jednog od blogera na platformi Medium.com, a koji se koristi nickom “Operacija Triciklo”. On je svoje vrijeme iskoristio kako bi istražio ko je zapravo Mai Vu Minh i da li je on stvarno “vijetanamski milijarder”.

Pročitajte blog: “Vijetnamski milijarder” i druge bajke

Ja ne znam kako vi, ali ja kad ne mogu da spavam naveče listam naše portale. I tako neku noć iskoči mi naslov koji ide ovako: “DOGOVORENA SARADNJA: DELEGACIJA VIJETNAMA OBIŠLA TEHNIČKI REMONT BRATUNAC”. Haj dobro. Reklo bi se ni prva ni zadnja delegacija, kad u tekstu kaže:

Predstavnici privredne delegacije Vijetnama obišli su Tehnički remont Bratunac, gdje je dogovorena poslovna saradnja u oblasti namjenske industrije. “Sapa Thale Group” jedna je od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu, koja ulaže u oblast finansija i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike.

Haj kontam, možda sam ja glup i neinformisan, možda nisam nikad čuo za tu Sapa Thale grupu, hajde da ih izguglam. Prije toga nađem još koji članak, primio ih Dodik, primila Cvijanović, objavilo Predsjedništvo na sajtu, objavilo i entitetsko. (Istrpite još malo, sa’će.) Kako piše u obavještenju iz Predsjedništva BiH, ugostili predsjednika korporacije „Sapa tale grup“ (Sapa Thale Group) Mai Vu Minha iz Vijetnama.

Pogledajmo prvo sliku sa sastanka sa Dodikom. Nema bosanske zastave niđe, znači stanje redovno. Priča li ovaj engleski, zna li išta, jel bilo šta slatko, sve to meni prolazi kroz glavu.

“Velkom tu Republika Srpska, bla bla… Jes ajm prezident of Baznija bat hu kers”
“Velkom tu Republika Srpska, bla bla… Jes ajm prezident of Baznija bat hu kers”


Tek na slici sa Cvijanović meni bi nešto čudno, a opet nije to što nema mrske zastave BiH. Haj to što kaže “Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti turizma, bankarstva, poljoprivrede, kao i sporta i kulture.” Haj što bi da ulažu u sve živo ikad, a to niko ne radi nikad. Nije to bitno. Đavo je u detaljima .

Ostatak možete pročitati na LINKU

Danas objavljeno

Čak je i Kina zabrinuta

M.

Susret iznad Crnog mora – ruski Suhoj ponovo presreo francuske “miraže”

M.

Osumnjičena za terorizam finansirala muža i članove IS u Siriji

M.

2 0 komentara

ukc 25 Juna, 2019 at 3:36 pm

Da li ih je on prevario ili je to zajednička šema za izvlačenje miliona iz budžeta RS?

Odgovori
racic 25 Juna, 2019 at 6:25 pm

Najveći problem Republike Srpske su
pohlepni licemjerni nemoralni političari i državni službenici povezani sa pohlepnim biznismenima
kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis
a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini
posmatraju samo kao kolateralnu štetu.
Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom,
Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju.
Pomozimo Otadžbini.
Ko će ako nećemo mi ?
Kada ako ne sada ?
Istina dolazi.
Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

Odgovori

Ostavite komentar