26. Juna 2019.

Kako je kupaći postao uporište luksuza

Big Portal

Od svog prvog pojavljivanja u javnosti kada je i daleko zatvorenija varijanta smatrana za neviđenu provokaciju pa do buma kojim je širom svijeta odjeknuo bikini mnogo godina kasnije, kupaći kostim je nekako stvoren da bude odjevni predmet o kome uvijek ima nešto novo da se kaže.

Ovog već užarenog ljeta 2019. on više nije samo za plažu ili bazen, već tako luksuzno izveden u kroju i materijalu da ga možete obući i za izlazak.

Da, dobro ste pročitali. Neki dizajneri su ga uvrstili u stajling na revijama, kontrastirajući ga upadljivo elegantnim odjevnim predmetima kao što su smoking blejzer ili pantalone širokih nogavica. Prelistavajući slike sa revija za aktuelnu sezonu, pobrojali smo preko pedesetak kupaćih kostima u kombinaciji sa onim što inače nije namijenjeno da se nosi na plažu. Na Chanel reviji, dvobojni kostim na jedno rame uz farmerke bio je pravo otkrovenje. Kombinacija tog šik crno-bijelog kostima i farmerkama sa plitkim strukom što je odavalo osjećaj vrhunske udobnosti, kao da ste mogli da nosite bilo gdje. U ovome je pomogao i aksesoar, kako to uobičajeno i biva kod Chanela. Zašto nam se to toliko dopada? Možda ima neke veze sa spontanošću koju kupaći kostim predlaže: ako nosite bikini ispod haljine, možda to znači da je vaš život tako uzbudljiv i tako nepredvidljiv da se ne može očekivati da ćete znati kada ćete se naći pored bazena ili pored plaže.

Drugi dizajneri su pak odlučili da sam kupaći bude glavna atrakcija. Na domaćoj modnoj sceni sve je više brendova koji se specijalizuju za swimwear.

Ovakav sveobuhvatni akcenat na kupaćem svodi se na našu aktuelnu opsesiju Instagramičnim kadrovima sa putovanja i sve češćom potrebom da napravimo mali slatki bijeg od realnosti. Uostalom, zar nismo u najboljem izdanju kada smo na odmoru, “isključeni” i u blaženstvu? Kada bismo željeli da rekreiramo taj osjećaj u svakodnevici brzog tempa, počeli bismo od naše odjeće. To je poput memorije mišića: nosite bikini koji povezujete sa srećom i dobrim vibracijama i vaš stav će da ga slijedi.

https://www.instagram.com/p/By8m0-KHlmS/

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare