Kako je jedan tvit doprinio velikom padu Bitcoina? - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Kako je jedan tvit doprinio velikom padu Bitcoina?

Kao što se i moglo očekivati u nekom trenutku, Bitcoin koji je u proteklom periodu vrtoglavo rastao, juče je pao na najniži nivo u posljednjih 10 dana.

To se desilo usljed rasprodaje koja se proširila i na druge manje digitalne kovanice. Vrijednost Bitcoina se snizila za čak 13 odsto, na 16.317 dolara, a podsjećamo – u srijedu je zabilježen maksimum od 19.521 dolar.

Ova alternativna valuta trenutno se trguje u padu od 8 odsto.

Inače, Bitcoin, za koji mnogi tvrde da je valuta budućnosti, ove godine je ojačao za oko 150%, i time dostigao nivo koji je neznatno ispod njegovog rekorda svih vremena, a to je 19.666 dolara.

Rast najpoznatije svjetske kriptovalute podstaknut je potražnjom za rizičnijom imovinom, ali onom koja važi za otpornu na inflaciju. Tu su, svakako, i očekivanja da će digitalni novac uskoro biti široko prihvaćen kao sredstvo plaćanja.

Dvanaestogodišnja istorija Bitcoina “začinjena” je vrtoglavim usponima, ali i oštrim padovima.

Ovaj aktuelni pad trgovci tumače kroz nastojanje ulagača da iskoriste rekordnu vrijednost Bitcoina i ostvare profit od investiranja, a kao jedan od uzroka navodi se i tvit generalnog direktora velike berze kriptovaluta “Coinbase”, Brajana Armstronga, u kojem on izražava zabrinutost zbog uvođenja strogih pravila u ovoj oblasti.

Bitcoin je juče sa sobom povukao i manje kriptovalute, a drugi po veličini – etereum, pao je za oko 13 odsto. XRP se stropoštao za čak 20 procenata, prenosi Telegraf.

Izovr: Bankar

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar