10. Februara 2022.

Kako jabukovo sirće pomaže u njezi lica?

Big Portal

Iako su starije generacije imale pregršt genijalnih savjeta za život, stavljati kuhinjske proizvode na osetljivu kožu lica možda ipak nije najbolji savijet. Međutim, ima nešto u jabukovo sirćetu zbog čega je pronašao put do rutine njege kože lica mnogih od nas. Čak se i kao sastojak našao u brojnim proizvodima.

Ali, prije nego što nanesete ovo sirće na bubuljicu ili direktno na lice, treba znati ove stvari.

Ovo sirće ima dugu istoriju kada je njega kože u pitanju, a posebno kod onih koji više vole prirodnije preparate iz kućne radinosti. Ukoliko se koristi pravilno (razblaženo u vodi ili kao sastojak u postojećim proizvodima), jabukovo sirće djeluje pozitivno na kožu i to na nekoliko načina.

Jabukovo sirće izbjeljuje staračke pjege jer alfa-hidroksilne kiseline iz jabukovog sirćeta mogu ublažiti pigmentaciju i boju staračkih pjega.

Ono takođe pomaže protiv akni, bubuljica i mitesera jer kiseline deluju antibakterijski i sprečavaju razvoj bakterija i nastanak akni, a ujedno i skidaju odumrli sloj ćelija, pa na taj način omogućuju koži oporavak i regeneraciju.

Jabukovo sirće takođe isušuje već postojeće bubuljice ubrzavajući tako njihov nestanak.

Jabukovo sirće održava ravnotežu pH vrijednosti kože. Skidajući masni sloj s kože, jabukovo sirće će uravnotežiti pH nivo i osigurati da koža ne bude premasna ni presuva. Ispiranje lica ovim sirćetom jednom dnevno pomaže u regulaciji lučenja prirodnog sebuma kože lice.

Ono takođe pomaže u obnovi ćelija kože jer visoka količina beta-karotena može pomoći koži pri oporavku od uticaja slobodnih radikala koji svakodnevno napadaju ćelije kože lica.

Ono što je svakako bitno za napomenuti jeste da se, ako imate bilo kakvih problema s kožom, prvo se obratite dermatologu ili kozmetičaru s kojim ćete riješiti problem.

Nemojte posezati za kućnim rješenjima koja vam mogu napraviti još više štete i potpuno uništiti kožu lica.

(NovostiMagazin)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare