26. Juna 2019.

Kako izgleda sportski BMW budućnosti

Big Portal

BMW je u Minhenu predstavio sportski kupe Vision M Next Concept, koji najavljuje budući produkcijski automobil ovog proizvođača.

Nakon prve generacije elektrifikovanih BMW modela iz serije “i”, Bavarci spremaju nove automobile sa električnim pogonskim komponentama. Prvi korak ka serijskom modelu je konceptna verzija, a ovog puta BMW nam predstavlja koncept koji nagoveštava novi sportski model sa hibirdnim pogonskim sistemom.

Vision M Next Concept bi mogao da nasledi aktuelni hibridni BMW i8, ali kao automobil sa još moćnijim motorom i performansama – otuda i oznaka “M” u nazivu koncepta. Stilski, ovaj sportski koncept podseća na i8. Međutim, Vision M Next sadržajno je znatno bogatiji.

Osim elektrifikovanog pogona, ovaj automobil – između ostalog – donosi i sisteme za autonomnu vožnju i povezivost. Osim opšteg dizajna koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, novi koncept je ofraban u boje koje još više ističu njegove stilske detalje – pored dominantne mat srebrne nijanse, tu su i elementi u jarko narandžastoj boji.

Automobil nije izgubio prepoznatljiv BMW imidž zahvaljujući karakterističnom obliku prednje maske, a atraktivna vrata koja se otvaraju nagore samo upotpunjuju “wow” efekat ovog koncepta.

M Next Concept za pogon koristi hibridni benzinsko-električni sistem koji isporučuje 600 ks. Automobil je u stanju da 0-100 km/h stigne za samo 3 sekunde, a maksimalna brzina je 300 km/h.

Vozaču je na raspolaganju “BOOST+C” funkcija koja se aktivira pritiskom na dugme i koja u ključnim momentima pruža dodatnu injekciju snage. Osim toga, M Next Concept se može voziti i samo na električni pogon, pri brzinama do 100 km/h.

Unutrašnost je očekivano futuristička. Ipak, treba očekivati da BMW pojednostavi dizajnerska rešenja primenjena na konceptu, kada u bliskoj budućnosti predstavi produkcijsku verziju ovog automobila.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare