Kako izgleda Rolls-Royce od 28 miliona dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kako izgleda Rolls-Royce od 28 miliona dolara

Britanski proizvođač predstavio je drugi od tri najavljena primerka modela Boat Tail.

Proizvođač najprestižnijih automobila na svetu upravo je ovim modelom napravio dodatni odmak od svega dosad viđenog, posebno cenom koja se meri desetinama miliona dolara. Ovaj drugi primerak, koji će najpre predstavljen na tradicionalnoj manifestaciji “Concorso d’Eleganza 2022. Villa d’Este” u Italiji, ujedno je i poslednji koji će biti prikazan javnostii, s obzirom da treći automobil ide nepoznatom kupcu, a on ga ne želi javno pokazivati.

Automobil vredan 28 miliona dolara ima posebnu priču. Kažu da je oblikovan tako da odaje počast ocu kupca i njihovoj porodičnoj istoriji, sa dizajnom inspirisanim sedefom.

Naime, novi vlasnik je cenjeni kolekcionar automobila, a njegov otac bio je izuzetno poštovan u izradi nakita, a posebno onog sa biserima. I zaista, osim aluminijumske osnove Phantoma i 6.85 V12 tvin-turbo motora, sve ostalo je iznova osmišljeno i izrađeno.

Jedan od najkompleksnijih izazova bila je izrada posebne nijanse boje, koju Rolls-Royce opisuje kao “svetlucavu mešavinu ostrige i meke ruže, sa velikim belim i bronzanim ljuskicama liskuna koje dodaju poseban biserni kvalitet, koja se suptilno menja u zavisnosti od ugla svetla”.

Jednako prestižno izgleda i enterijer vozila sa plemenitim umecima od zlata, furnira oraha i najfinije kože.

Pojedini detalji imaju finiš od sedefa, čime je ovaj automobil zaista ušao u poseban segment koji kombinuje visoku modu, nakit, pa i umetničko djelo.

S obzirom da “slika govori više od hiljadu reči”, u nastavku možete da uživate u fotografijama ovog posebnog automobila.

Danas objavljeno

Tajne brzog i bezbjednog preticanja

Zeljka

Nije kraj: Od 2035. dozvoljena sintetička goriva

Zeljka

Ferrari 410 Sport Spider koji su vozili Fangio i Shelby ide na aukciju

Zeljka

Ostavite komentar