Kako izgleda novi Hyundai kamionet: Santa Cruz stiže 15. aprila - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Kako izgleda novi Hyundai kamionet: Santa Cruz stiže 15. aprila

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije novog modela uoči njegove premijere.

Hyundai je u poslednje vreme veoma zauzet predstavljanjem novih modela.

Nakon što je početkom marta prikazao potkompaktni krosover Bayon, usledile su prve fotografije novog putničkog kombija Staria, da bi pred kraj prošlog meseca najavio Alcazar – novi SUV sa 7 sedišta namenjen tržištima u usponu.

Promotivne aktivnosti nastavljene su i u aprilu, pa je na samom početku ovog meseca najavljena premijera kamioneta Santa Cruz, prevashodno namenjenog američkom tržištu, gde su ovakva vozila veoma popularna.

Model koji će se za primat boriti sa Hondom Ridgeline i Fordom Maverick biće zvanično predstavljen 15. aprila, ali nam je Hyundai već sada otkrio njegovu spoljašnjost zahvaljujući “tizer” fotografijama.

Santa Cruz se stilski oslanja na istoimeni koncept iz 2015. koji se razlikovao po tome što je imao 2 vrata, kao i drugačiju masku hladnjaka i farove, te različita stop svetla od ovih koje vidimo na fotografijama.

Vizuelni identitet prednjeg dela kamioneta je modernizovan u odnosu na konceptno vozilo i prlagođen najnovijoj generaciji Hyundai modela, poput novog Tucsona.

Korejski proizvođač navodi da mu je cilj bio da napravi kamionet sa voznim karakteristikama putničkog vozila.

Tome doprinosi činjenica da Santa Cruz deli mehaničku platformu sa SUV modelom Santa Fe, a proizvodnja počinje ove godine u fabrici u Alabami.

Za sada nije poznato da li će Hyundai ponuditi ovaj model i evropskim kupcima.

Danas objavljeno

Vozite automobil uz pomoć džojstika, dolazi sljedeće godine

Vanja A

G klasa dobila potenciju u imenu

Vanja A

Za kralja može sve – od limuzine SUV

Vanja A

Ostavite komentar