Kako izgleda jedini blindirani 911 na svijetu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kako izgleda jedini blindirani 911 na svijetu

U Porsche muzeju se nalazi jedinstveni primjerak modela 911 iz generacije 996.

Jedan jedini, tako bi se kratko i jednostavno mogao opisati blindirani Porsche 911 Carrera (996).

Pred kraj 20. veka, blindirana vozila bila su tražena roba, pogotovo među slavnim osobama i svetskim vladarima, pa je Porsche odlučio da se isproba i na tom terenu.

Proizvođač iz Štutgarta je napravio jedinstveni koncept blindiranog modela 911 Carrera.

Porsche ne otkriva ime kupca koji se raspitivao za nabavku blindirane 911-ice, ali su se potrudili da auto spolja izgleda poput bilo kojeg drugog vozila iz te generacije.

Ipak, čim otvorite vrata, vidi se da nije u pitanju običan primeraka modela 911, jer su stakla “debela” 2 centimetra kako bi zaustavili metak i zaštitla putnike u kabini.

U Porscheu su umesto čeličnih ploča za zaštitu u karoseriju ugradili specijalan kompozitni materijal, koji upija velike količine kinetičke energije. Materijal je težak koliko i čelik, ali je 15 puta jači, navodi se u videu koji je objavio That Nine Eleven Guy.

Sav taj oklop značajno utiče na to kako se automobil ponaša na putu, jer ipak teži tri tone, koje mora pokretati serijski M96 motor od šest cilindara i 316 konjskih snaga.

Porsche je testirao otpornost oklopa pa su otkrili da on pruža zaštitu i od .44 Magnuma i 9-milimetarske municije na većini mesta na automobilu.

Ipak, proizvodnja blindiranog 911 Carerra bila bi preskupa, a sa druge strane, potražnja za takvim modelom Porschea nije bila velika da bi se kompaniji isplatio ulazak u taj tržišni segment.

Ovaj jedinstveni primerak na kraju je ostao kod kuće, u muzejskoj kolekciji Porschea.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji najniža od 1959. godine

D V

VIDEO: Ovo je najbrži jestivi auto na svetu

D V

Video: Pogledajte kako je završio bliski susret BMW-a i grupe jelena

D V

Ostavite komentar