Kako izgleda i koliko košta najskuplji novi automobil svih vremena - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kako izgleda i koliko košta najskuplji novi automobil svih vremena

Superekskluzivni Rolls-Royce Boat Tail košta neverovatnih 20 miliona funti (oko 23,3 miliona evra), što je znatno više od bilo kog novog automobila u istoriji.

Poznato da Rolls-Royce pravi neke od najskupljih automobila današnjice, ali najnoviji model iz Gudvuda po ceni daleko nadmašuje sve ostale.

Nastao kao omaž istoimenim Rolls-Royce automobilima iz treće i četvrte decenije 20. veka, Boat Tail nastavlja tradiciju ručno pravljenih unikatnih modela, poput jedinstvenog kupea Sweptail iz 2017, koji je koštao 10 miliona funti.

Kada je reč o modelu Boat Tail, Rolls-Royce je izradio svega tri primerka, a pred vama je prvi od njih.

Cena ovih superekskluzivnih kabrioleta je čak 20 miliona funti, a svaki od njih je napravljen prema željama i specifikacijama naručilaca.

Rolls-Royce Boat Tail je baziran na limuzini Phantom, a dužina vozila iznosi impozantnih 5.800 mm.

Za razliku od aluminijumske osnove koja se serijski proizvodi, svaki od tri automobila ima ručno izrađenu karoseriju, dok su svi drugi elementi spoljašnjosti, poput svetlosnih grupa, takođe jedinstveni.

Zadnji deo automobila je, kako i samo ime modela sugeriše, oblikovan po ugledu na brze čamce iz nekih prošlih vremena, što vozilu daje potrebnu dozu retro izgleda.

Poklopci izrađeni od drveta otvaraju se nagore, otkrivajući odeljak u kome se nalaze dva mini-frižidera sa bocama šampanjca i set čaša. Zadnji odeljak krije i sklopivi suncobran, kao i dva stolića za piknik u prirodi.

Ispod haube jednog ovako impozantnog vozila mora da bude i impozantan motor.

Pogonska jedinica takođe je preuzeta od Phantoma, a u pitanju je 6.75-litarski V12 sa 571 KS (420 kW) i 900 Nm. Snaga se prenosi na točkove putem automatskog menjača sa 8 brzina.

Danas objavljeno

Kako bi mogao da izgleda savremeni Yugo na struju

V.R.

Volvo će proizvoditi isključivo električne automobile prilagođene veganima, bez kože i od recikliranih materijala

V.R.

Kada je Peugeot kreirao superautomobil s V12 motorom maks. brzine 357 km/h

V.R.

Ostavite komentar