Kako izgleda blizak susret sa automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kako izgleda blizak susret sa automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu

Zastrašujuća situacija.

Blizak susret sa vozilom koje vozi auto-putem u suprotnom smeru je jedna od najstrašnijih i najopasnijih situacija u vožnji. Često takav susret završi frontalnim sudarom sa najtežim posledicama.

Koliko je to zaista zastrašujuće pokazuje i ovaj snimak koji je nastao u Poljskoj. Video prikazuje naizgled uobičajen saobraćaj na auto-putu. Na predstojeću opasnost ukazuju vozači šlepera iz trake u suprotnom smeru, koji sve vreme blicaju i tako signaliziraju da se nešto dešava na putu.

Ubrzo vidimo farove automobila koji vozi u suprotnom smeru preticajnom trakom, a zatim i Mercedes koji se kreće velikom brzinom prema njemu. Vozač Mercedesa je u poslednjem trenutku prikočio, naglo manevrisao i promenio traku, čime je izbegao fatalni sudar.

Ovdje pre svega treba čestitati vozaču Mercedesa na pribranoj i brzoj reakciji. Takođe, moguće je da se radi i o bezbednosnom sistemu asistencije vozaču.

U pitanju je Evasive Steering Assist, a radi se o automatizovanom sistemu prepoznavanja prepreke ispred automobila i izbegavanju iste.

Kako god, ovaj manevar je spasio živote putnika u oba automobila.

B92.

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar