Kako izgleda baterijski paket novog Tesla Modela S Plaid - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kako izgleda baterijski paket novog Tesla Modela S Plaid

Osvježeni Tesla Model S Plaid/Long Range i dolazeći, takođe unapeđeni Model X, opremljeni su potpuno redizajniranim baterijskim sistemom, kako na planu modula, tako i paketa.

Sada možemo da vidimo verovatno prvu fotografiju unutrašnjosti baterijskog paketa Modela S Plaid, koju je podelio Redditor u/rpunx.

Kao što možemo uočiti, postoji pet velikih sekcija (modula), umesto do 16 kod dizajna prve generacije, što nas donekle podseća na modul/paket iz Tesle Modela 3/Modela Y.

Prethodni baterijski paket Tesla Model S
Prethodni baterijski paket Tesla Model S

Osveženi Model S/Model X, i dalje koriste 1865 tip cilindričnih baterijskih ćelija, koje isporučuje japanski Panasonic, za razliku od Modela 3/Modela Y, koji imaju veće cilindrične ćelije 2170 tipa (pored dolazećeg 4680 tipa, koji je u pripremi) ili prizmatične LFP ćelije, kineske proizvodnje.

Tesla je početkom 2021. saopštio da su novi novi baterijski sistem i poboljšani pogonski sklop unapredili energetsku efikasnost, omogućivši pet puta veći broj visokobrzinskih sprinteva na četvrt milje, u poređenju s prethodnom arhitekturom. Takođe znamo da je maksimalna snaga punjenja povećana na 250 kW.

Verovatno ćemo uskoro znati više o novoj Teslinoj bateriji, jer Munro Live već čeka svoj Tesla Model S Plaid, koji će proći detaljno ispitivanje, koje će sigurno uključiti i baterije.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar