1. Oktobra 2021.

Kako ispeći krompir da uvijek ispadne hrskav

Big Portal

Laura Ford iz Melbourna podijelila je svoj recept od osam sastojaka na društvenim mrežama pokazujući kako kod kuće pravi hrskave krompiriće.

Koristila je bijeli krompir sa crvenom kožom, ekstra djevičansko maslinovo ulje, maslac, univerzalne začine, sol i biber, svježe listove majčine dušice i, što je najneobičnije, med, prenosi portal Kliks.

“Ovaj pečeni krompir izazvat će pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je.

Najukusniji hrskavi krompir iz rerne brzo i lako – CreativaBox.com

Potrebni sastojci

dva kilograma crvenog krompira

dvije kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

začini za sve namjene

sol i bibier

jedna-dvije kašike meda

Način pripreme

Stavite vodu da provri i dodajte krompir. Kuhajte krompir 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne i da postane kašast.

Dok se krompir kuha, zagrijte rernu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac u tepsiju pecite 2 minute dok se maslac ne otopi. Dodajte krompir i začinite ga, pa dodajte sol i biber. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa, to će omogućiti maksimalnu hrskavost.

Pecite krompir 30 minuta, a zatim ga okrenite i pecite još 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Potom prelijte medom (ili javorovim sirupom) po krompiru dok je vruć.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare