Kako da znate da li je paradajz DOMAĆI ili "NAKLJUKAN" hemijom - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kako da znate da li je paradajz DOMAĆI ili “NAKLJUKAN” hemijom

Ako vas na pijaci ubeđuju da je “organski”, ipak proverite.

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava…

A da li je zaista tako? Kako da znate da ne pokušavaju da vas prevare?

Ranije se smatralo da je jedan od kriterijuma za odabir “organskog” povrća i voća oblik ploda. Na primer, ako su svi paradajzi jednake veličine i boje, najverovatnije su “prskani”.

Šef kuhinje jednog poznatog restorana kaže da je nešto drugo presudno. Jedan vrlo jednostavan trik otrkiće da li pokušavaju da vas prevare.

Lagano rikom pritisnite paradajz. Ako i pored pritiska ostaje čvrst, i ako su svi u gajbici takvi – 100 procentno su korištene hemikalije u uzgoju. Pravi ‘domaći’ paradajz će malo omekšati kada ga pritisnete”, otkrio je kuvar.

Danas objavljeno

Bezos najavio seriju “Gospodar prstenova: Prstenovi moći”

Vanja A

Život Joe Bidena obilježile su porodične tragedije u kojima je izgubio suprugu, kćerku i sina

Vanja A

Amal Clooney u hlačama koje baš svaku kombinaciju mogu učiniti posebnijom

Vanja A

Ostavite komentar