25. Marta 2021.

Kako da znate da li je paradajz DOMAĆI ili “NAKLJUKAN” hemijom

Big Portal

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava…

A da li je zaista tako? Kako da znate da ne pokušavaju da vas prevare?

Ranije se smatralo da je jedan od kriterijuma za odabir “organskog” povrća i voća oblik ploda. Na primer, ako su svi paradajzi jednake veličine i boje, najverovatnije su “prskani”.

Šef kuhinje jednog poznatog restorana kaže da je nešto drugo presudno. Jedan vrlo jednostavan trik otrkiće da li pokušavaju da vas prevare.

Lagano rikom pritisnite paradajz. Ako i pored pritiska ostaje čvrst, i ako su svi u gajbici takvi – 100 procentno su korištene hemikalije u uzgoju. Pravi ‘domaći’ paradajz će malo omekšati kada ga pritisnete”, otkrio je kuvar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare