Kako da uklonite neprijatan miris iz frižidera - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kako da uklonite neprijatan miris iz frižidera

Nikome nije prijatno kada ga, kada otvori frižider, zadahne neprijatan miris iz njega, koji je posljedica ustajale ili pokvarene hrane koju smo zaboravili da izbacimo.

Nerijetko se dogodi da i poslije temeljnog čišćenja ne možemo potpuno da se riješimo ove neprijatnosti od koje ponekada i ostala hrana upije mirise.

Međutim postoji pet jednostavnih, a jeftinih trikova koji će učiniti da ne dođete u situaciju da se prostorijom proširi smrad pokvarene hrane.

Limun

Izbacite ostatke pokvarene hrane, operite frižider vodom, a onda presijecite limun na pola i istrljajte njim sve dijelove u frižideru. Neprijatni mirisi će nestati za tili čas.

Sirće

Sirće je provjereni recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile. Pomiješajte ga sa malo vode i dobro istrljajte unutrašnjost frižidera, pa ga ostavite da se malo provjetri.

Soda bikarbona

Velika i poznata pomoć u čišćenju je soda bikarbona, kao prirodni preperat koji je bezbijedan, a lako dostupan. Njom možete očistiti i frižider. Pomiješajte sodu bikarbonu sa vodom, natopite u toj smješi krpu i očistite unutrašnjost frižidera.

Na kraju frižider prebrišite krpom umočenom u čistu vodu, pa ispolirajte papirnim ubrusom.

Zrna kafe

U slučaju da riješite da otopite frižider, kao idealno sredstvo koje će upiti nepijatne mirise su zrna kafe. Dok frižider držite otvorenim ubacite u njega zrna kafe i rasporedite ih po policama. Poslije kratkog vremena neprijatan miris će potpuno iščeznuti.

Ekstrakt vanile

Osim što će “pokupiti” smard, ekstrat vanile učiniće da vam bude prijatno svaki put kada otvorite frižider. Par kapljica ovog ekstrata nakapajte na tufer od vate i ubacite u frižider. Ostavite da odstoji nekoliko dana, pa ga bacite. Rezultat će biti nevjerovatan.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime

Vanja A

Besprijekoran stil princeze Diane

Vanja A

Nick Jonas i Priyanka Chopra dobili bebu uz pomoć surogat majke

Vanja A

Ostavite komentar