22. Decembra 2022.

Kako da ti mirisne svijeće traju duže?

Big Portal

Sljedeći put kada zapališ svijeću, razmisli o dodavanju malo kuhinjske soli. Nakon što je gorjela dovoljno dugo da se formira mala lokva voska, pospi nekoliko prstohvata kuhinjske soli direktno u vosak i koristi čačkalicu da je ravnomjerno rasporediš. Jedinjenja natrijum hlorida usporavaju procese topljenja i kapanja, što znači da ti svijeća može mnogo duže trajati nego prije.

kako da svijeće duže traju
Foto: freepik.com

Osim toga, ako želiš spriječiti da se tvoje buduće svijeće brže tope i imaš malo više vremena, kuhinjska so ti može dobro doći i ovdje. Stavi svoje svijeće u posudu po izboru i potopi ih u dvije šolje vode. Umiješaj dvije supene kašike soli i drži ih potopljene oko 24 sata. Kada se potpuno osuše, možeš ih zapaliti. Primijetićeš da se počinju topiti iznutra umjesto da kapaju niz strane svijeće. To je zbog toga što so stvara barijeru “ljuske” oko svijeće gdje vosak ne može pobjeći.

kako da svijeće duže traju
Foto: freepik.com

A ako imaš vremena da dodaš još jedan korak u održavanje svijeća, razmisli o tome da je staviš u zamrzivač barem nekoliko sati prije nego što je zapališ! Nižoj temperaturi voska je potrebno više vremena da se zagrije, što znači da će vosku trebati više vremena da dostigne tačku topljenja.

Naoružane ovim trikovima, tvoje svijeće ne samo da će nastaviti izgledati i mirisati sjajno, već će i gorjeti mnogo duže.

Izvor: firstforwomen.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare