Kako da se ne ugojimo u samoizolaciji? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako da se ne ugojimo u samoizolaciji?

Koronavirus će, nema sumnje, ostaviti traga. U ovakvim okolnostima, ograničeno kretanje i apsolutna zabrana kretanja, kao i velike doze stresa svakako će se odraziti i na kilograme.

Ne znam da li ćemo li iz ovog iskustva izaći jači, ali ćemo sigurno izaći deblji”, upozorila je nutricionista Beatris de Rejnal.

“To će se svima nama dogoditi, čak i ako pokušamo da vežbamo u kućnim uslovima”, rekao je Žilien Mersi, sportski trener.

Budući da se više od četvrtine čovečanstva zatvorilo u kuće, teško je odoleti iskušenju. “Ja sam se prvi okrenuo čokoladi, a ne jabuci”, priznao je Mersi.

Radeći malo ili gotovo ništa od fizičkih aktivnosti koju inače radimo, odrasla osoba verovatno će potrošiti do 400 kalorija manje u toku dana, rekla je nutricionista Dženifer Uber.

Drugi stručnjaci takođe su ukazali na to da su ljudi panično kupovali hranu. Budući da se suočavaju sa stresnom situacijom, kao i brigom da li će se vratiti na posao, ljude to može navesti da unose previše hrane.

Stručnjaci savetuju da se pripremaju zdravi obroci. Međutim, ne kuvaju svi, kao što je rekao Paskal Hebel sa francuskog istraživačkog instituta CREDOC, a neki možda nemaju šta da skuvaju.To može dovesti do konzumiranja masnih i slanih obroka i konzervirane hrane.

Drugi su upozoravali da se hrana ne koristi kako bi se zabavila deca, jer im je zabranjeno da se igraju napolju sa svojim prijateljima.

Stručnjaci su bili jednoglasni da je kuvanje uz redovne obroke i fizičke aktivnosti bilo od vitalnog značaja ako želimo iz ovoga da izađemo u “pristojnom” obliku.

Čak je moguće i izgubiti kilograme, jer kod kuće zapravo imamo više vremena za bavljenje sportom.

Danas objavljeno

Španska pita

D

Bananom protiv bubuljica, podočnjaka i nepravilnosti na koži

D

Tri vrste kupke koje će vas opustiti i vratiti energiju

D

Ostavite komentar