Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Početak leta znači i početak najezde komeraca.

Neke stvari iz vašeg domaćinstva ih privlače, pa bi najbolje bilo da se odmah zaštitite od njih. Prva mera zaštite su mreže na prozorima koje će sprečiti ulazak komaraca.

Međutim, ukoliko niste na vreme stavili mreže za komarce sada morate da se “krpite”, pa vam u nastavku teksta dajemo par saveta kako da se odbranite od njih.

Jabukovo sirće

Jabkovo sirćete pomešajte sa iseckanim peršunom. Od ove smese komarci beže kao ‘ludi’.

Ulje čajevca

Veoma efikasno ulje koje odbija komarce. Pored komaraca, odbija i mrave, vaši i druge mnogobrojne insekte. U jednu flašicu sa rasprskivačem (200 ml), sipajte 60 mlilitara ovog ulja, a ostatak napunite destilisanom vodom. Sve dobro promućkajte i poprskajte kožu.

Lavanda

Ovo ukrasno i lekovito bilje je i najpoznatije prirodno sredstvo koje služi u borbi protiv komaraca. Napunite staklenu flašu ili teglu suvom lavandom, pa do vrha napunite sojino ulje. Ostavite 40 dana na polusenovitom mestu. Nakon 40 dana procedite i koristite ovo vrlo efikasno sredstvo.

A šta ako vas je već ujeo?

Ukoliko vas je već ujeo komarac, a to mesto vas svrbi, možete ga premazati limunovim sokom, rastvorom sode bikarbone, glinom, uljem crnog kima, a čak je vrlo efikasna i kora od banana.

Danas objavljeno

Njemačka vapi za radnicima sa Balkana

V.R.

Dajana se nabacivala Čarlsu dok je on ljubio njenu sestru? “Bila je cijela po njemu, kao osip”

V.R.

Kako boravak u svemiru utiče na ljudske kosti i mišiće

V.R.

Ostavite komentar