28. Januara 2022.

Kako da očistite sobna vrata, a da ih ne oštetite

Big Portal

Jedan od elemenata koji svakodnevno koristimo, a na koji, čini se, najmanje obraćamo pažnju jesu sobna vrata. Mnogima njihovo čišćenje predstavlja pravu glavobolju.

Sobna vrata i kvake dodirujemo svakodnevno, pa na njima ostaju prljavi, masni tragovi, a na dnu su često i tragovi obuće kojom slučajno dodirujemo njihovu površinu.

To se posebno primjećuje na bijelim vratima, a kakva god da su korisno je znati kako možete da ih očistite, a da pri tom ne oštetite farbu.

Za početak kvake možete dezinfikovati s vremena na vrijeme, pa i svakodnevno pomoću alkohola. Naprskajte alkohol na ubrus ili pamučnu krpu, a onda obrišite sve kvake i brave na vratima.

Kada počnete da čistite vrata, prije svega uklonite prašinu koja se možda teže vidi, ali je sigurno tu. Prvo iskoristite suvu krpu ili meku četkicu, a onda vlažnom krpom prebrišite sve.

Za pranje fleka iskoristite tečnost za pranje sudova. U litar mlake vode sipajte supenu kašiku deterdženta za suđe i izmiješajte. Ovaj rastvor će ukloniti masne mrlje i fleke sa vrata, a neće oštetiti farbu.

Vrata na kraju prebrišite vlažnom krpom.

Za tvrdokornije mrlje iskoristite mješavinu alkoholnog sirćeta sa mlakom vodom. Na litar vode stavite 200 ml sirćeta.

Jednom kada detaljno očistite sva vrata, lakše će vam biti da ih svakodnevno održavate. Fleke uklonite čim nastanu, kako se ne bi skorile.

Glasrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare