31. Maja 2022.

Kako da očistite rešetke mikrofona i zvučnika na vašem telefonu?

Big Portal

Tokom vremena, ovaj deo uređaja će ne samo akumulirati razne neželjene čestice, već će možda i postepeno gubiti na funkcionalnosti. U zavisnosti od toga koja je rešetka zaprljana, ili ćete malo lošije čuti vaše sagovornike, ili će vaš glas njima zvučati blago prigušeno.

Alkohol.jpg

U svakom slučaju, uz ostatak telefona koji valja povremeno prebrisati, posebnu pažnju treba posvetiti upravo rešetkama mikrofona i zvučnika, jer se prljavština tu zadržava. Evo nekoliko korisnih metoda koje vam zajedno mogu pomoći da u potpunosti očistite ove rešetke, piše XDA Developers

Samolepljiva traka

Za početak, uzmite malo selotejpa i obmotajte ga oko prsta više puta, ali tako da lepljiva strana ostane sa spoljne strane vašeg prsta. Nakon toga, lagano tapkajte po površini rešetke kako biste se otarasili prvog, površinskog sloja prljavštine.

Selotejp.jpg

Ukoliko je u pitanju rešetka zvučnika iznad ekrana, možda je potrebno da samolepljivu traku urolate u tanak cilindrični oblik kako biste mogli lepše da pristupite ovom delu vašeg telefona i skinete površinski sloj nečistoće.

Štapići za uši

Još jedno odlično pomoćno sredstvo za čišćenje rešetke mikrofona na vašem uređaju jesu i štapići za uši koje sigurno imate kod kuće. Prvo, upotrebite jedan suvi štapić kako biste očistili prašinu sa vašeg mikrofona ili zvučnika, a onda ga blago natopite alkoholom kako biste razgradili dublje nečistoće i podrobnije očistili ove rešetke. Samo nemojte da preterate sa alkoholom, za svaki slučaj.

Stapic.jpg

Četkica za zube/interdentalna četkica

Četkice za zube, a pogotovo interdentalne četkice, odličan su alat za čišćenje rešetke vašeg telefona. Prvo, obična stara četkica za zube odlično će očistiti površinski sloj, ali i određeni deo unutrašnjosti rešetke za zvučnik.

Cetkica.jpg

Nakon toga, možete iskoristiti i interdentalnu četkicu kako biste podrobnije očistili pojedinačne rupice na ovoj rešetki. Što tanja interdentalna četkica za ovaj deo, to bolje. Samo budite nežni i nemojte preterano gurati četkicu kroz rešetke kako ne biste oštetili zvučnik ili mikrofon.

Naprednija oprema

Međutim, ukoliko biste želeli da se osigurate i da date maksimum kada je u pitanju čišćenje ove rešetke, možete koristiti ili komprimovani vazduh ili specijalizovane četkice i alate namenjene upravo ovoj svrsi. Ovim putem ćete prvo eliminisati prašinu, a zatim i dublje nečistoće. Doduše, mi i dalje smatramo da je kombinacija četkice za zube, samolepljive trake i štapića za uši sasvim dovoljna.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare