21. Juna 2022.

Kako da napravite zapršku bez grudvica

Big Portal

U nastavku teksta saznajte šta to radite pogrešno i kako da vam zaprška bude bez grudvica.

Postoje 2 načina na koja možete da pripremite brašno.

Prženje:

Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.

Dodavanje vode:

Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica.

Dodavanje u sos:

Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare