"Kako da Nadal osvoji Rolan Garos ako ne smije se pojavi?" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Kako da Nadal osvoji Rolan Garos ako ne smije se pojavi?”

Bivši australijski teniser Sem Grot govorio je o nepopularnoj odluci Rolan Garosa.

Čelnici Rolan Garosa rešili su da, bez konsultacija sa ostalim turnirima, svoj pomere na 20. septembar, nedelju dana posle US opena.

Nekada 53. teniser planete oštro je kritikovao odluku Teniskog saveza Francuske i Rolan Garosa.

“Oni su pokušali da budu proaktivni, a u stvari su ispali izdajice. U principu, uopšte se nisu konsultovali sa igračima, ni sa ATP ni sa WTA, kao ni sa ostalim Grend slem turnirima. Oni su se jednostavno ubacili usred septembra, nedelju dana posle US opena, gde se ‘kose’ sa veliki brojem ATP turnira, kao i sa Lejver kupom, sa kojim mnogi dobri igrači imaju ugovor o nastupanju”, rekao je Grot za “Kanal 9”.

Lejver kup počinje tokom prve nedelje Rolan Garosa (25. septembra), a to može, pored ostalih, da bude veliki problem za Rafaela Nadala.

“Ako se igrači vrate na teren u tom periodu postojaće veliki sukob interesa. Kako će Rafael Nadal moći da igra na Rolan Garosu i da napadne 13. titulu na tom turniru ako je ugovorom obavezan da igra Lejver kup?”, zapitao se Grot.

Trenutno je samo Rolan Garos promenio datum održavanja, dok se još čeka odluka ostalih turnira, koji su isključivo kritikovali organizatore u Francuskoj.

Danas objavljeno

Federer: Morao sam da pozovem Nadala i kažem mu to

Vanja A

Zverev ponovo na terenu nakon šest mjeseci

Vanja A

Milan želi Griliša

Vanja A

Ostavite komentar