22. Novembra 2021.

Kako da lako očistimo dno na šerpama i tiganjima? Vratite im prvobitni sjaj

Big Portal

Uz pomoć sode bikarbone možete da se uhvatite u koštac sa teškim mrljama na šerpama i tiganjima.

Pošto soda bikarbona nije abrazivna, možete je koristiti kad god je potrebno temeljno čišćenje lonaca i tiganja. Ovo može biti onoliko često koliko i svaki put kada ih koristite, ili možete da rezervišete ovu metodu za najtvrdokornije situacije sa hranom i mrljama.

Kako očistiti dna na loncima i tiganjima?

Prilikom čestog korišćenja i spuštanja na vrele plotne šerpe i tiganji mogu da dobiju braon mrlje po dnu. Jednostavno možete da vratite sjajno dno lonaca i tiganja pomoću sode bikarbone, sirćeta i pola limuna.

Postupak je jednostavan. Okrenite posudu naopačke i pospite sodu bikarbonu po dnu. Potom sipajte sirće preko dna tiganja. Na kraju ostaje piling sa limunom, piše The Spruce.

Koristite pola limuna kao „četkicu za ribanje“ po celom dnu tiganja. Ubrzo bi mrlje trebalo da nestanu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare