21. Maja 2022.

Kako ČUVATI PARADAJZ da ne postane BRAŠNAST? Postoje dva GENIJALNA TRIKA za najbolji ukus

Big Portal

LJudi imaju različita mišljenja o tome kako čuvati paradajz, ali svi žele isti rezultat: svež, sladak, kiselkast paradajz za jelo i kuvanje što je duže moguće. Bez obzira da li paradajz koristite za brz gaspačo, obilan, sporo kuvan paradajz sos ili ih jedete kao jabuke, morate da znate kako da ih čuvate da bi bili spremni za upotrebu. Nastavite da čitate da biste saznali sve o tome kako pravilno skladištiti paradajz.

Kako čuvati paradajz

Ako paradajz još nije zreo, najbolje ga je čuvati na polici nekoliko dana dok ne sazre. Znaćete da je zreo kada budu mirisan i blago mekan na dodir. Kada sazre, ili ih konzumirajte ili ih stavite u frižider da sačuvate svežinu. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru oko dve nedelje.

Možete li čuvati paradajz u frižideru?

Ukratko, da, paradajz možete čuvati u frižideru, ali važno je uzeti u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja, a niko ne želi da jede zrnast, blag, nezreo paradajz. Ako nezreli paradajz stavite u frižider, ostaće takvi – nikad tako ukusni kao što su mogli da budu. Ako odaberete ili uspete da kupite savršeno zreo paradajz, ili ga pojedite ili ohladite.

Što se tiče prezrelog paradajza, obavezno ga stavite u frižider da biste usporili njihovo kvarenje, i imajte na umu da možete da koristite mekani, prezreli paradajz za sosove od paradajza. 

Kako čuvati narezan paradajz

Pošto kožica štiti “meso”, najbolje je da paradajz čuvate cele za skladištenje, ali ako se nađete sa ostatkom paradajza koji je isečen, postoji način da duže ostane svež. Jednostavno pokrijte isečenu stranu plastičnom folijom čvrsto i labavo umotajte neisječenu stranu. Stavite paradajz na mali tanjir isečenom stranom nadole i stavite ga u frižider. Ovako uskladišten, paradajz isečen na kriške će trajati nekoliko dana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare