Kako će se slaviti 9. januar? Nema prijema u Palati, još se ne zna datum defilea - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kako će se slaviti 9. januar? Nema prijema u Palati, još se ne zna datum defilea

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsjednice Republike Srpske, te događaji koji podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom.

“Termin održavanja svečanog defilea će biti naknadano određen zbog aktuelne epidemiološke situacije,” saopšteno je nakon prve sjednice Odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine kojom je predsjedavala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, izabran je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike, te usvojen preliminarni prijedlog Programa proslave Dana Republike koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu, Dan Republike Srpske biće obilježen na primjeren način, u skladu sa njihovim mogućnostima, te preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prvoj sjednici Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine, prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

mondo.ba

Danas objavljeno

Zagrepčane probudio potres

M.

Snijeg pao i u Saudijskoj Arabiji

M.

Zaharova: Bavite se svojim problemima

M.

Ostavite komentar