12. Septembra 2021.

Kako će izgledati električni nasljednik VW Passata

Big Portal

Passat je jedan je od najvažnijih i najdugovečnijih Volkswagenovih modela. Ipak, ni to mu ne garantuje da će preživeti elektrifikaciju koja se uveliko sprovodi u auto-industriju.

Poznato je da sledeće generacija Passata neće biti dostupna Amerikancima, dok će u Evropi najverovatnije ostati samo karavan verzija.

Naslednik Passata imaće isključivo električni pogon, a prototip ovog vozila nedavno je snimljen tokom testiranja na javnim putevima.

Testni automobil imao je “kamuflažu” sa namerom da se sakrije njegov konačni dizajn, ali očekuje se da će prednji deo stilski biti usklađen sa familijom električnih ID modela nemačkog proizvođača.

Što se naziva automobila tiče, trenutno je u opticaju oznaka Volkswagen Aero B, ali je verovatnije da će komercijalni naziv imati ID u imenu (ranije se spominjala oznaka ID.6).

Koncept ID Space Vizzion iz 2019. (Foto: VW promo)

Prednji deo vozila trebalo bi da izgleda kao koncept ID Space Vizzion iz 2019, dok će po spoljnim dimenzijama biti vrlo sličan trenutnoj generaciji Passata.

Međutim, zahvaljujući električnom pogonskom sklopu, automobil će imati veće međuosovinsko rastojanje što će doprineti većem komforu u kabini, naročito za putnike koji sede pozadi.

Pogon će se u osnovnoj verziji biti na zadnje točkove, a u top varijanti sa dva elektromotora – na sva 4 točka.

Najsnažnija verzija će do stotke ubrzavati za manje od 6 sekundi, dok će najveća baterija imati kapaciteta od 84 kWh i omogućavaće autonomiju od oko 700 km.

Električni naslednik Passata izrađivaće se u Emdenu, u Nemačkoj, a u proizvodnju će krenuti 2023.godine.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare