Kako će izgledati automobili budućnosti? Amazon i Stellantis započinju saradnju - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Kako će izgledati automobili budućnosti? Amazon i Stellantis započinju saradnju

Često se pitamo kako će izgledati automobili budućnosti. Čini se da Amazon i Stellantis imaju odgovor.

Stellantis grupa i američki tehnološki gigant Amazon razvijaju softver za vozila. Cilj je primena Amazonovog digitalnog pomoćnika (Alexa) u automobilima, uključujući modele brendova Jeep i Ram.

Platforma će uključivati ​​aplikacije koje podržavaju veštačku inteligenciju za zabavu, navigaciju, održavanje vozila i usluge plaćanja.

Stellantis, koji u svom okrilju ima marke kao što su Fiat, Peugeot, Citroen i Chrysler, takođe će koristiti Amazonove online usluge (AWS), uključujući razvoj proizvoda.

Ovo partnerstvo je još jedno u nizu sve većeg broja saradnji jer proizvođači automobila traže pomoć tehnoloških divova. Tako su Ford i Renualt prošle godine najavili partnerstvo sa Guglom, dok se Majkrosoft udružio sa Volkswagenom i General Motorsom.

Pogledajte kako će izgledati automobil budućnosti

Stellantis trenutno snabdeva Amazon vozilima koje ovaj internetski trgovac koristi za razvoj sopstvenih usluga dostave. Prema ugovoru o partnerstvu, Amazon će biti prvi komercijalni kupac novog električnog vozila Ram ProMaster koje će Stellantis lansirati sledeće godine.

Prema sadašnjim planovima, Stellantis će do 2025. uložiti 30 milijardi evra u električna vozila, pri čemu će do 20 odsto sredstava otići na razvoj softvera.

B92.

Danas objavljeno

Odjednom ima mikročipova

Zeljka

Vozite automobil uz pomoć džojstika, dolazi sljedeće godine

Vanja A

G klasa dobila potenciju u imenu

Vanja A

Ostavite komentar