26. Januara 2021.

Kako bi mogao izgledati Xiaomi čiji se ekran obavija oko njega

Big Portal

Na osnovu patenta su nastali i renderi koji prikazuju kako bi uređaj mogao da izgleda, za koje je zaslužan holandski sajt LetsGoDigital.

Svrha ovakvog pomičnog ekrana je, izgleda, da se njegovim “klizanjem” zaklone kamere sa prednje strane uređaja, čime se dobija ekran koji zaista u potpunosti prekriva cijelu prednju površinu telefona, do ivice – do ivice, piše “PhoneArena”.

Prema podacima iz patenta, osim korišćenja standardnih komandi na dodir, pomijeranje ekrana će biti moguće i glasovnom komandom.

Kada je u “odmotanom” položaju, ekran pokriva veći dio zadnje strane telefona, ostavljajući nepokriven samo gornji dio na kome se nalazi modul glavne kamere uređaja.

Za jednog tako velikog proizvođača nije neobično eksperimentiše sa različitim idejama i inovacijama za svoje buduće uređaje, kao što je to slučaj sa modelom Xiaomi Mi Mix Alpha – uređajem koga njegov veliki ekran obavija sa svih strana. A tu su i nedavno “procurili” koncept velikog telefona sa ekranom na preklop ili nekoliko idejnih rješenja za sakrivanje kamera uređaja.

Treba, međutim, podsjetiti i da se Xiaomi prošle nedjelje našao na udaru sankcija prethodne američke administracije, pa se u ovom trenutku ne može reći kakva je sudbina kineske kompanije na američkom tržištu.

Foto: Twitter / @Tech_EdgeTE
Foto: Twitter / @Tech_EdgeTE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare