Kako bi Grejs Keli i Odri Hepbern izgledale po današnjim standardima ljepote - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kako bi Grejs Keli i Odri Hepbern izgledale po današnjim standardima ljepote

Sa samo 16 godina Kajli Džener je u usne ubrizgala prvu injekciju koja je proizvela čitavu generaciju djevojaka i žena koje su počele da pumpaju usta.

Kajli je zatim poslije nekoliko godina ponovo smanjila usne, ali interesovanje za filerima nije prestalo. Ono je ogledalo našeg društva opsjednutog lažnim slikama naših “savršenih života” i istih takvih lica.

Kolaž umjetnik Met Meitlend je to iskoristio na najbolji način. Zadržavajući se na istinskim zvijezdama koje su obilježile zlatno doba Holivuda, ženama koje i dan danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.

 

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i smiješne ilustracije. Meitlend nije želio da kritikuje već da prikaže na svoj način fenomen savremenog doba.

Резултат слика за mat maitland photos odri

– Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomjeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola, Majkl Džekson, je istražio ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao odstupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima ljepote. Novo normalno možeš da vidiš širom svijeta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvijezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove – rekao je ovaj umjetnik.

Сродна слика

*

Сродна слика

*

Резултат слика за mat maitland photos

*

Резултат слика за mat maitland photos

 

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

Top-10 znamenitosti Londona

Vanja A

Nestala pre 11 godina pronađena kako živi u komšijinoj kući!

Vanja A

Oduševila izgledom: Slavna pjevačica izgubila 18 kilograma

Vanja A

Ostavite komentar