Kakav gaf: Američki list napisao da je lider Srbije optužen za ratne zločine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kakav gaf: Američki list napisao da je lider Srbije optužen za ratne zločine

Poznati američki list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine.

Svakome se dogodi da pogreši, ali izgleda da ugledni “Njujork tajms” ne ispravlja grešku preterano brzo čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca, preneo je RTS.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu “Njujork tajms” je napisao da je do otkazivanja došlo jer je “lider Srbije optužen za ratne zločine”, iako u podnaslovu ispod prateće slike u istovetnoj rečenici piše da se radi o “lideru Kosova”.

Najava je izazvala mnogo komentara u kojima se većinom skreće pažnja da se radi o netačnom navodu, ali navod nije promenjen ni nekoliko sati kasnije.

Inače, sam tekst o otkazivanju sastanka izazvao je reakciju glavnog američkog pregovarača Ričarda Grenela koji je na Tviteru napisao da je u njemu puno grešaka što i ne čudi jer autor s njim nije ni razgovarao.

Autor teksta Patrik Kingsli odgovorio mu je da je od februara jedanaest puta pokušao od njega da dobije izjavu na razne teme, ali da mu je Grenel uvek bio nedostupan.

Grenel je to potvrdio rekavši da je odbio komunikaciju zbog Kingslijeve pristrasnosti koja po Grenelu uzrokuje tekstove sa toliko grešaka.

Takođe, ovo je drugi gaf “Njujork tajmsa”, koji je pre samo nekoliko dana napisao da će se predsednik SAD Donald Tramp 27. juna u beloj kući sastati s Vučićem. Opet je reagovao Grenel koji je rekao da je tekst netačan, da bi američki list promenio deo teksta u kom je naveo da će se Vučić sresti ustvari s Grenelom.

B92

Danas objavljeno

Jedna osoba poginula u urušavanju bine na festivalu

M.

Rusija uputila poruku SAD-u: Naši odnosi se približavaju tački bez povratka, upozoreni ste

M.

BMW-om u rikverc pokušao pobjeći policiji, pronađeno oružje

M.

Ostavite komentar