Kajkut podnosi ostavku na mjesto direktora Doma "Rada Vranješević" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kajkut podnosi ostavku na mjesto direktora Doma “Rada Vranješević”

Vladimi Kajkut , direktor Doma “Rada Vranješević” podnosi ostavku na tu funkciju.

Kajkut je rekao da je zbog netačnih informacija koje su se dijelile u medijima izvršen atak na ovu ustanovu.

Naveo je da su 23. septembra 2020. godine saznali da je štićenica dobila pismo, zbog kojeg su posumnjali na zloupotrebu maloljetnice.

“Poslije tri prijave, pokrenuli smo disciplinski postupak protiv radnika na kojeg smo sumnjali, njega smo odmah i suspendovali. Saslušali smo ga i donijeli disciplinsku mjeru oduzimanje 20 odsto od plate tri mjeseca, jer disciplinska komisija je na osnovu izjava svjedoka smatrala da nema dokaza da je bilo seksualne i drugačije zloupotrebe djeteta”, rekao je Kajkut.

Dodao je da se nakon disciplinske mjere radnik vratio na posao.

Podsjećamo, Banjalučka policija uhapsila je A.K. iz Banjaluke prije pet dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Radi se o radniku Doma “Rada Vranješević” u Banjaluci.

Nakon hapšenja, oglasili su se Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i premijer Republike Srpske Radovan Višković koji su rekli da će biti preduzete mjere zbog ovog slučaja.

Policijska uprava Banjaluka prije dva dana je predala izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pod sumnjom da je radnik Doma “Rada Vranješević” izvršio krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina, potvrđeno je tada “Nezavisnim”.

Direktor JU Doma “Rada Vranješević” Banja Luka Vladimir Kajkut oglasio se nakon hapšenja radnika osumnjičenog za obljubu djeteta.

“Želimo da napomenemo da je odmah po prijavi vaspitača za eventualnu zloupotrebu djeteta Dom prijavio slučaj policiji i to dana 17.12.2021. godine. Istovremeno je protiv prijavljenog radnika, zaposlenog na radnom mjestu portir pokrenut disciplinski postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, te je isti suspendovan sa rada”, rekao je Kajkut.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Rusija uputila poruku SAD-u: Naši odnosi se približavaju tački bez povratka, upozoreni ste

M.

BMW-om u rikverc pokušao pobjeći policiji, pronađeno oružje

M.

Devetnaest godina od zločina u Goraždevcu

M.

Ostavite komentar