Kadri Veselji preti: Progon sličan Holokaustu; Kukavice, bićete uhapšene - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kadri Veselji preti: Progon sličan Holokaustu; Kukavice, bićete uhapšene

Predsednik kosovske skupštine tvrdi da je u ponedeljak i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je Srbija počinila na KiM.

Kadri Veselji je istovremeno i zapretio hapšenjem “kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji”.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud “preko potreban” kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio “sličan Holokaustu”, poručivši da “Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje” i da će pravda biti zadovoljena.

“Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas”, preti Veselji.

B92

Danas objavljeno

Ponovo blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica

M.

Biće rata? – “Ovo smo već vidjeli”

M.

Italija i Turska: Zategnuti odnosi

M.

Ostavite komentar