24. Septembra 2022.

Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika saveznih snaga

Big Portal

“Čak i ukoliko uklonimo rezerviste iz priče, i dalje imamo ogroman broj pripadnika državnih službi koji su na ovaj ili onaj način u dobroj fizičkoj formi i vješti su sa oružjem”, naveo je Kadirov na Telegramu.

Kadirov objašnjava da je mislio na pripadnike ministarstva za vanredne situacije, ruske vojne maršale, bezbjednjake, gardiste, obavještajce, zatvorske čuvare, graničare i pripadike istražnih organa.

“U kombinaciji sa vojnim i bezbjednosnim službama, radi se o brojci od pet miliona ljudi, koji redovno prolaze fizičke testove. Ukoliko ostavimo 50 odsto osoblja na svojim radnim mjestima, onda će preostalih 50 odsto, a to je 2,5 miliona ljudi, pregaziti bilo kakvu armiju sa zapada. Rezervisti neće biti potrebni”, dodao je Kadirov.

Čečenski lider kaže da šefovi ovih saveznih agencija treba da odmah počnu sa planom.

“Rusija je velika zemlja, ima toliko resursa da će se NATO i Zapad umoriti od brojanja, a vojno osoblje je mnogo veće nego što iko može da zamisli”, dodao je Kadirov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 21. septembra naredio djelimičnu mobilizaciju, a prema riječima ministra odbrana Sergeja Šojgua, 300.000 ljudi će biti pozvano u rezerviste, prevashodno oni koji imaju iskustvo u borbi i vještine koje se traže u armiji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare