Kadirov bijesan; "Moramo nešto da uradimo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kadirov bijesan; “Moramo nešto da uradimo”

Čečenski lider Ramzan Kadirov izuzetno je ljut na portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Peskov je naljutio Kadirova jer mu nije čestitao na unapređenju kada mu je prošle nedelje dodeljen čin general-pukovnika, piše britanski The Times. Čin mu je dodelio lično predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ruski televizijski voditelj i patriota Ivan Urgant prokomentarisao je da je Kadirov “alfa mužjak na kvadrat” i da je Peskov “samo gelipter” u poređenju sa njim.

Čečenski lider je završio svoju najavu o Peskovu na Telegramu rekavši da je “skala prioriteta koju je Peskov postavio neprihvatljiva i da se nešto po tom pitanju mora preduzeti“. Inače, Peskov je godinama uz ruskog predsednika i pripada najužem krugu njegovih saradnika.

Pre Kadirova niko nije ovako napao Peskova, a Čečenski lider je javno kritikovao pregovarača sa Ukrajincima Vladimira Medinskog. On je čovek koga je izabrao lično Putin.

Britanski The Times pominje uzbunjivača iz ruskih službi bezbednosti koji tvrdi da se Kadirov usudio da diskredituje šefove tajnih službi jer ga je rat u tome ohrabrio. Uzbunjivač smatra da je moguće da će Putin dozvoliti Kadirovu da preuzme deo tih poslova.

Ali ne misle svi isto, pa Tatjana Stanovaja iz Centra Carnegie Moskva ne misli da je to realno. Ona navodi da je Kadirov problem za Kremlj, ali da je Putin u ovom trenutku prejak, pa mu to nije veliki problem.

Stanovaja smatra da Putin mora da pozove Kadirova u Kremlj i da mu objasni koje granice ne može da pređe.

“Putin je trenutno zauzet drugim stvarima“, rekao je Stanovaja za Tajms.

Ona je dodala da veliki broj ljudi unutar ruske elite želi okončanje rata, ali da se u ovom trenutku ne može očekivati da će se nešto preduzeti po tom pitanju.

B92.

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

Ostavite komentar