16. Septembra 2021.

“Kada su mi skandirali ime protiv Đokovića, osjećao sam se kao Federer”

Big Portal

Holger Rune igrao je prvo kolo protiv najboljeg tenisera sveta i uspeo je da osvoji set protiv Đokovića.

Publika je sve vreme navijala za njega, skandirala mu ime i davala mu podršku.

Rune je pisao blog za ITF sajt i prisetio se tog meča.

“Nisam ništa znao o tome, nikada u karijeri nisam doživeo tako nešto kao u ‘Velikoj jabuci’, bilo je fantastično. Nisam ni znao da li ću otputovati u Njujork, pošto je moj trener Lars hteo da igra na sigurno. Pošto nije bilo čelendžera na betonu ni pre ni posle US Opena, mogli smo da imamo kratko putovanje i kratko ostanemo tu. Dogovorio sam sam se sa trenerom i majkom da ipak odemo jer moja igra tamo može da napreduje”, kaže Rune i objašnjava šta se dešavalo:

“Poslednji meč kvalifikacija igrao sam protiv Morainga, koji je servirao kao Izner. Pri rezultatu 5:3 u trećem setu pala je kiša i meč je prekinut. Plašio sam se da će se Mats vratiti u igru, pošto će udarati jako jer nema šta da izgubi. Analizirao sam ga i na kraju sam pobedio, bio je to sjajan osećaj”.

Kada je saznao da mora da igra sa Đokovićem.

“Ležao sam u krevetu kada mi je stigla poruka da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Ostao sam bez reči i srce je počelo ubrzano da mi kuca. Bilo je neverovatno, Nole je neko kome se divim, trenirali smo zajedno i on je neverovatan, kompletan igrač”.

Što se tiče samog meča.

“Svi su navijali za mene, skandirali su moje ime. Naježio sam se. Kada su skandirali moje ime protiv Đokovića, osećao sam se kao Rodžer Federer. Dali su mi energiju i zato sam osvojio set. Od Đokovića sam mnogo naučio”, rekao je Rune.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare