Kada stiže novi Mini? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kada stiže novi Mini?

Nova generacija Minija se očekuje tokom 2023. godine, ali prema izjavama Bernda Kerbera iz Minija, moguće je da će dizajn novog Minija biti potpuno drugačiji

Moderni modeli Minija donose onaj poznati retro izgled i bez obzira koju generaciju modela Mini pogledate, odmah znate o čemu je reč.

Često se Mini upoređuje s Porscheom 911, jer su oba modela ikone svojih proizvođača i teško ih je puno promeniti, jer su kupci navikli na dizajnerske linije, piše Autoblog.

Međutim, Bernd Kerber, direktor u Miniju, najavljuje da će naslednik trovratne verzije Minija biti predstavljen tokom 2023. godine i da će napraviti najveći korak napred u dizajnu u poslednjih 20 godina.

A da će to biti vrlo teško govore i izjave Olivera Heilmera, glavnog dizajnera, koji bi želeo da bude oprezniji oko dizajna i da ne radi prevelike korake.

Prema dosadašnjim saznanjima novi Mini bi dimenzijama mogao da bude manji od aktuelne generacije, a nudiće se u nekoliko električnih verzija, ali u ponudi će i dalje ostati modeli s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Uz novi Mini s 3 vrata, priprema se i novi Countryman, a kako bi u budućnosti mogli da izgledaju novi Mini modeli može se videti na modelu Vision Urbanaut EV Concept.

Naravno, s njega će se koristiti dizajnerski detalji, ali osnovne linije ili dizajnerski detalji će se sigurno koristiti u budućim modelima. Sada preostaje samo čekanje do prvih zvaničnih fotografija, pa da vidimo da li će nas Mini šokirati ili prijatno iznenaditi.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar