Kada stiže nova Corolla? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kada stiže nova Corolla?

O tome se inače govorilo još ranije, pri čemu navodi Autoblog da će se i za GR Corollu pobrinuti Gazoo Racing.

Pojedini mediji su prošle godine objavili informaciju da je Toyota podnela zahtev za zaštitu naziva GR Corolla što je bio još jedan nagoveštaj da će ova japanska kompanija u budućnosti ponuditi i hot hatch varijantu Corolle.

Kako sada piše neki mediji takvu Corollu navodno možemo očekivati tokom sledeće godine, bar što se tiče Severne Amerike (gde će konkurisati modelima kao što su Honda Civic Type R i Subaru WRX STI).

GR Corolla bi trebalo da dobije isti 1,6 litarski trocilindrični turbo motor kakav ima i GR Yaris, ali u GR Corolli bi trebalo da raspolaže sa više snage. Neki mediji sada navode da bi to moglo da bude 219 kW/298KS.

Takođe, GR Corollu će odlikivati i pogon na sva četiri točka, 6-stepeni manuelni menjač, aero body kit (proširenja blatobrana, izmenjeni branici, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler…), set novih alu točkova, modifikovano oslanjanje, širi trag točkova, jače kočnice, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cevi i doterani enterijer sa sportskim sedištima, kožnim volanom i sportskim pedalama.

Foto: Newspress

Sem toga, Toyota za sledeću godinu priprema i Supru sa manuelnim menjačem, a za 2023. i verziju GMRN Supra (3,0 litarski BMW turbo motor sa oko 500KS) koja bi trebalo da se proizvede u ograničenoj seriji od samo 200 primeraka.

B92.

Danas objavljeno

Njemačka podržala zabranu automobila na benzin i dizel od 2035.

Vanja A

Mercedes Vision EQXX oborio sopstveni rekord OD 1000 Km

Vanja A

Kola na suncu? Nije smak svijeta

Vanja A

Ostavite komentar